Hoofdgerecht

Kun je gezond eten uit blik? Kip-kokos met zoete aardappel

Voorverpakt en toch gezond ?

Met alle toestanden rondom bewerkte voedingsmiddelen ben ik eens gaan kijken of er überhaupt nog gemaksvoedingsmiddelen te koop zijn die zo slecht nog niet zijn. Ik had een tijdje terug een shoot van Vanblik (dit is overigens een niet gesponsorde post, even voor de duidelijkheid) en ik vond de smaken en de inhoud van de blikjes echt verrassend lekker. Oprichtster van Vanblik, Maartje (interview met Maartje kun je hier teruglezen) is ervan overtuigd dat blik een ideale manier is om eten te bewaren.

Ik testte het uit en pimpte de kip in kruidige kokossaus met zoete aardappel en sugarsnaps. Snel, verantwoord en erg lekker! (bij het nalezen van de ingrediënten zag ik dat er wel een beetje suiker in zit, wat vaak het geval is bij curries)

Misschien niet voor elke dag maar als je eens een keer echt geen zin hebt om lang te koken en toch een fatsoenlijke maaltijd wilt hebben dan is dit een goed alternatief.

Print

Kip-kokos met zoete aardappel

 • Author:
 • Cook Time: 15 minutes
 • Total Time: 15 minutes
 • Yield: 2-3 personen

Ingredients

 • 1 blik kip-kokos
 • 200 gr zoete aardappel (bereid gewicht)
 • 100 gr sugarsnaps, schoongemaakt en doormidden gesneden
 • 1 bosje verse koriander
 • 1 rode peper
 • 2 el gebakken uitjes (uit potje)

Instructions

 

 1. Schil de zoete aardappel of boen de schil goed schoon en snijd deze in blokjes.
 2. Kook in een pan met ruim water en wat zout tot ze beetgaar zijn, ongeveer 8-10 minuten. Voeg de laatste vijf minuten de sugarsnaps toe en kook deze mee tot alles gaar is.
 3. Verwarm de kip-kokos in een pannetje en voeg hier de sugarsnaps en de zoete aardappel aan toe. Roer het geheel door.
 4. Serveer de curry met wat verse koriander, gesnipperde rode peper en wat gebakken uitjes voor eroverheen.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen