Voorverpakt en toch gezond ?

Met alle toestanden rondom bewerkte voedingsmiddelen ben ik eens gaan kijken of er überhaupt nog gemaksvoedingsmiddelen te koop zijn die zo slecht nog niet zijn. Ik had een tijdje terug een shoot van Vanblik (dit is overigens een niet gesponsorde post, even voor de duidelijkheid) en ik vond de smaken en de inhoud van de blikjes echt verrassend lekker. Oprichtster van Vanblik, Maartje (interview met Maartje kun je hier teruglezen) is ervan overtuigd dat blik een ideale manier is om eten te bewaren.

Ik testte het uit en pimpte de kip in kruidige kokossaus met zoete aardappel en sugarsnaps. Snel, verantwoord en erg lekker! (bij het nalezen van de ingrediënten zag ik dat er wel een beetje suiker in zit, wat vaak het geval is bij curries)

Misschien niet voor elke dag maar als je eens een keer echt geen zin hebt om lang te koken en toch een fatsoenlijke maaltijd wilt hebben dan is dit een goed alternatief.

Kip-kokos met zoete aardappel

Voorbereidingstijd 16 uur 43 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 -3 personen
Auteur Simone

Ingrediënten

  • 1 blik kip-kokos
  • 200 gr zoete aardappel bereid gewicht
  • 100 gr sugarsnaps schoongemaakt en doormidden gesneden
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 rode peper
  • 2 el gebakken uitjes uit potje

Instructies

  •  
  • Schil de zoete aardappel of boen de schil goed schoon en snijd deze in blokjes.
  • Kook in een pan met ruim water en wat zout tot ze beetgaar zijn, ongeveer 8-10 minuten. Voeg de laatste vijf minuten de sugarsnaps toe en kook deze mee tot alles gaar is.
  • Verwarm de kip-kokos in een pannetje en voeg hier de sugarsnaps en de zoete aardappel aan toe. Roer het geheel door.
  • Serveer de curry met wat verse koriander, gesnipperde rode peper en wat gebakken uitjes voor eroverheen.