Everyday Healthy

Lekker makkelijke pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Hoe lekker ziet dit eruit? En het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Als je tenminste alle ingredienten nog kunt vinden in de supermarkt. Wat een toestanden deze week. Corona is officieel uitgeroepen tot pandemie en per direct begon er een run op de supermarkten. Toen ik gisteren nog even wat boodschappen wilde doen voor het weekend zag ik met grote verbazing dat de meeste schappen leeg waren.

Wc papier…

Wat ik dan weer niet helemaal begrijp is de run op het wc papier. Toen ik aankwam bij de supermarkt zag ik een stel echt letterlijk hun hele auto volladen met wc papier. Blijkbaar is dat levensbehoefte nummer 1. Voeding? Welnee joh, we hebben genoeg aan wc papier. Er kwamen natuurlijk spontaan allerlei grapjes over de 7 lekkerste recepten met wc papier langs. Kon je op wachten…

Maar goed, met dit soort dingen werkt het natuurlijk heel erg aanstekelijk. Je ziet iedereen wc papier meenemen en dan denk je al snel ‘ o hemel zal ik ook maar wc papier meenemen dan??’ terwijl je – in geval van nood – ook echt wel zonder wc papier kunt. Kijk naar landen in Azie waar het wc papier er echt alleen is voor de Westerlingen.

Anyway, tot zover de boodschappen perikelen. Deze pasta puttanesca heeft wel verse courgette nodig als je die wilt gebruiken in plaats van gewone noedels maar verder kun je nagenoeg maken van producten uit de voorraadkast. En wil je die courgette noedels vervangen, gebruik dan bloemkoolrijst. Ook dat kan uit de vriezer tegenwoordig.

Sterkte

Verder wens ik iedereen veel sterkte met alle toestanden rondom het coronavirus… Dat het maar snel voorbij mag zijn!

Ook lekker met courgette noedels is deze met gehaktballetjes!

Porties: 2

Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Door de ansjovis is dit geen vegetarisch gerecht maar dat kun je er wel makkelijk van maken door de ansjovis eruit te laten!

Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 15 minutes

Ingredienten

 • 1 teentje knoflook
 • 1 el kokosolie
 • 1 blikjes ansjovis
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 2 tl rode wijn azijn
 • 2 courgettes, in spaghetti gedraaid
 • 10 olijven, ontpit en in plakjes
 • 100 gr tomaat, fijn gesneden
 • 2 blikjes tonijn (140-150 gr per blikje)
 • ½ bosje basilicum
 • zout en peper

Instructies

  1. Verhit de kokosolie in een ruime koekenpan en voeg hier de ansjovis aan toe. Laat de visjes smelten in de pan voor je de knoflook toevoegt. Bak dit even mee.
  2. Voeg het blik tomaten toe en de tomatenblokjes. Voeg de rode wijn azijn toe en eventueel al wat peper en zout. De ansjovis maakt het al wat zouter dus proef even goed voor je extra zout toevoegt.
  3. Voeg op het laatst de uitgelekte tonijn en de olijvenplakjes toe en warm die even door.
  4. Serveer met de courgetti en verse basilicum eroverheen gestrooid.
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen