Thaise kip met courgette noedels

Thaise kip

O Azië… Ik ben er groot fan van en dan met name van het eten. Nou trouwens niet alleen van het eten, ik vind het een heerlijk continent. We hebben inmiddels ook al aardig wat landen bekeken: Indonesië, Vietnam, Sri Lanka, India, Hong Kong, Cambodja, Laos, Maleisië en Thailand.

Thailand was ooit een van de eerste landen die we aandeden in Azie (Maleisië was de allereerste) en de keuken daar heeft wel mijn hart gestolen. De combinatie van zoet en hartig, de pittigheid, de smaken… nou ja alles dus wel. Als het allemaal een beetje meezit dan gaan we volgend jaar aan het begin van het jaar opnieuw naar Thailand. Alhoewel ik nog enigszins twijfel of we toch niet naar Bali gaan. Maar als ik mijn maag volg dan wordt het zeker Thailand!

Heb jij een favoriet Thais gerecht? Deze variant op pittige Thaise kip kost je slechts 15 minuten om te maken!

En heb je nog wat kip over dan kun je deze lekkere kipspiesjes nog maken voor op de barbecue!

Lekkere en snelle Thaise kip (paleo)

Lekkere en snelle Thaise kip (paleo)

Ingredients

  • Ingredienten

Marinade

  • 2 el sesamolie
  • 4 el coconut aminos
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • verse zwarte peper
  • 4 teentjes knoflook geplet

De rest

  • 500 gr kipfilet dun gesneden
  • 1 el koksolie
  • 1 rode paprika dun gesneden
  • 45 gr verse basilicum liefst Thaise maar gewone werkt ook, gehakt
  • bosuitjes voor serveren
  • Courgettepasta om te serveren
  • sesamzaad

Instructions

  1.  Combineer alle ingrediënten voor de marinade samen en doe hier de kipreepjes in. Laat dit 6 uur marineren
  2. Verhit olie in een wok en voeg hier de kip met de marinade aan toe en bak tot het bruin is.
  3. Voeg de rode paprika en de basilicum aan toe en kook tot de kip gaar is.
  4. Serveer het geheel met courgette noedels, de bosuitjes en sesamzaadjes