Everyday Healthy

Lekkere pannacotta met banaan en kiwi

Supersnelle pannacotta

Ooit, in een ver en grijs verleden, maakte ik mijn allereerste pannacotta. Met slagroom, melk en ik geloof bramen. Op de een of andere manier had ik in mijn hoofd dat een pannacotta ingewikkeld was om te maken. Maar niets is minder waar.

Pannacotta met banaan en kiwi

Neem nu deze pannacotta met banaan en kiwi. Je gebruikt hier zelfs geen andere zoetstof dan die ene banaan. En gecombineerd met het lekkere frisse van de kiwi is het een prima toetje. Ik gebruikte in deze pannacotta wel gelatine, maar wil je er een vegan versie van maken dan kun je de gelatine makkelijk vervangen door agar agar.

Ik vind persoonlijk de structuur van agar agar een stuk steviger dan gelatine. Daar blijft de pannacotta wat zachter en romiger mee. Maar dat is mijn mening. Gebruik vooral waar je jezelf goed bij voelt.

Banaan over

Ik vond nog een leftover banaan. Dat was het moment waarop ik dacht dat het een goed idee zou zijn om die eens te gebruiken als zoetstof. En het werkt prima! Vooropgesteld natuurlijk dat de banaan echt goed rijp is, anders is het niet zoet genoeg. Je zou zelfs twee bananen kunnen gebruiken in de pannacotta met banaan. Voor een heel mooi glad resultaat wel die banaan even pureren. Prakken kan ook, maar dan hou je wel klontjes in je mengsel.

Wil je een nog sneller dessert op tafel zetten? Probeer dan eens deze chocolademousse!

Porties: 4

Pannacotta met banaan en kiwi

Pannacotta met banaan en kiwi

Deze pannacotta is wel heel eenvoudig om te maken! Lekker met de kiwi maar natuurlijk kan elk willekeurig fruit hiervoor gebruikt worden.

Kooktijd 10 minutes
Extra tijd 4 minutes
Totale tijd 14 minutes

Ingredienten

 • 1 grote rijpe banaan
 • 1 blik kokosmelk (400ml)
 • 3 blaadjes gelatine
 • 2 kiwi’s

Instructies

  1. Doe de blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat dit een minuut of vijf staan.
  2. Doe de banaan en de kokosmelk in de blender en draai tot een glad geheel. Doe over in een steelpannetje en warm het op. Let op! Zorg dat het niet gaat koken!
  3. Zodra je kokosmengsel heet is geworden maar nog net niet kookt, haal je de pan van het vuur.
   Knijp de gelatineblaadjes uit en laat oplossen in het kokosmengsel.
  4. Schenk het over in vier pannacotta bakjes en zet voor vier uur in de koeling.
  5. Pureer de kiwi tot een saus en serveer dit met de pannacotta
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares