Everyday Healthy

Makkelijke gehakt wortelsalade (paleo en whole30)

gehakt wortelsalade

Gehakt wortelsalade

Een van mijn zwakke punten als het aankomt op gezond eten is de lunch. Ontbijt heb ik altijd wel onder controle, maar die lunch…. Zeker als ik op mijn werk ben en omringd ben door zaken als cheesecake, cupcakes of ander zoet. Ik kan daar heel moeilijk weerstand aan bieden. Vlak voor de kerst hadden we het mega druk en de ene na de andere shoot. Met als gevolg dat ik vaak al voor de lunch begonnen was een stuk cheesecake naar binnen had geduwd.

Hek van de dam

Zeker als het aankomt op suiker heb ik daar echt een enorme zwak voor. En als ik eenmaal ben begonnen is het hek van de dam. Dan kan ik geen maat meer houden en duw het ene stuk zoet na het andere mijn mond in. Zo raar hoe dat werkt. Het is voor mij dus vooral zaak om er niet aan te beginnen. En zeker in deze maand waarin ik mijn eetgewoontes weer onder controle wil krijgen ga ik natuurlijk niet beginnen aan dat soort dingen.

Verleiding op de loer

De verleiding ligt echter wel altijd op de loer als je de hele dag door eten wordt omgeven. Dus moet ik plannen en een gezonde lunch meenemen of ter plekke maken. Waarbij meenemen eigenlijk altijd de betere optie is. En deze gehakt wortelsalade is ideaal om mee te nemen want het verlept niet snel, is goed vullend en je kunt het aanpassen naar eigen wens. Ik doe er vaak nog iets groens doorheen, zoals bijvoorbeeld veldsla of rucola.

Voor de kruiden gebruikte ik de tacokruidenmix uit dit recept voor de tortillabowl maar je kunt er willekeurig andere pittige kruiden door doen. Of als je niet van pittig houdt dan kun je de gehakt wortelsalade natuurlijk ook wat minder spicy maken en alleen peper en zout gebruiken. Ook een van mijn favoriete recepten om mee te nemen is deze regenboogsalade met kip.

Porties: 4 personen

Gehakt wortelsalade

Gehakt wortelsalade
Voorbereidingstijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes

Ingredienten

 • 2 flinke winterpeen, geraspt
 • 2 rauwe biet, geraspt
 • 300 gr gehakt met taco kruiden
 • paar takjes munt, gehakt
 • 50 gr rozijnen
 • 50 gr pecannoten, gehakt

Dressing

 • Sap van 1 sinaasappel
 • Sap van ½ limoen
 • 2,5 el mayonaise
 • ½ tl gember
 • peper en zout

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de dressing apart tot vlak voor je de salade gaat serveren. Meng dan de dressing erdoor en eet meteen.
  2. Bewaren: Dressing en salade apart bewaren in afgesloten bakjes
  3. Serveren: Meng de salade met de dressing en laat de smaken even goed intrekken.
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares