Home » Makreelsalade met zoete aardappel

Makreelsalade met zoete aardappel

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Makkelijke makreelsalade met zoete aardappel

Recept voor makreelsalade met zoete aardappel

Mijn missie om meer vis te eten dit jaar is nog niet heel erg succesvol tot nu toe. Ja ik eet meer vis met lekkere recepten als deze tonijnburger maar er is nog wel veel ruimte voor verbetering. Dus bedacht ik de combinatie van een lekkere makreelsalade met een geroosterde zoete aardappel. En dat is echt een winnende combinatie. Makkelijk en lekker en meteen weer vis naar binnen. Makreel is een van mijn favoriete vissoorten maar ik ben geen fan van de graten in een makreel. Ik pluis hem dan ook meestal goed uit voor ik het verwerk in de salade maar dat is ook wel een beetje mijn afwijking. Visgraatafwijking. Haha…

Weer thuis

Inmiddels zijn we weer thuis gekomen uit Ierland en is het gewone leven weer begonnen. Nog even en dan komt het nieuwe nummer van paleo magazine alweer uit. Eentje die je overigens niet wilt missen want er staat een heerlijke paleo high tea in! En niet veel later begin ik alweer aan de volgende editie. Het gaat maar door! 🙂

Gebakken zoete aardappel met makreelsalade

Gebakken zoete aardappel met makreelsalade

Yield: 2 personen
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 25 minutes

Ingredients

  • 2 grote zoete aardappels, liefst een beetje rond
  • ½ el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr makreel, uitgelekt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 el verse dille
  • 1 el verse peterselie
  • peper en zout
  • ¼ komkommer in kleine blokjes
  • 1 el kappertjes, beetje fijn gesneden
  • 1 el citroen plus wat rasp

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
    2. Snij de zoete aardappel doormidden en wrijf het snijvlak goed in met wat olijfolie en de knoflook. Schuif in het midden van de oven. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten maar check het even goed door met een vork in de aardappel te prikken of het al gaar is.
    3. Terwijl de zoete aardappels roosteren maak je de makreelsalade. Doe de makreel in een kom en haal een beetje uit elkaar.
    4. Maak de dressing door de mayonaise, kokosyoghurt en de verse kruiden te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
    5. Mix dit met de makreel, de kappertjes, de citroen en de komkommerblokjes.
    6. Serveer de geroosterde zoete aardappel met de makreelsalade erop en bestrooi met nog wat extra verse kruiden.



    Let op met het toevoegen van extra zout aan je salade, aangezien de makreel van zichzelf al vrij zout is.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares