Home » Mango kipburgertjes als ontbijt!

Mango kipburgertjes als ontbijt!

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Heerlijke mango kipburgertjes als ontbijt!

Ontbijt of diner?

Als je aan de gemiddelde Nederlander verteld dat je mango kipburgertjes als ontbijt hebt gegeten zullen ze je negen van de tien keer aankijken alsof je niet helemaal wijs bent. Dat een ontbijt vooral zoet moet zijn is een hardnekkige gedachte bij veel mensen. Maar ik doe het beter met een hartig ontbijt. Geen last van ochtenddips en meer van die ellende.

Hoef je niet perse een hamburger te eten natuurlijk, een heerlijke zoete aardappelbowl is bijvoorbeeld ook een goed idee. Maar probeer deze hamburgertjes echt eens. Voor diner of lunch kan natuurlijk ook!

Mango kipburgertjes

Mango kipburgertjes

Yield: 6 burgertjes
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutes

Zin in een lekker hartig ontbijt? Deze ontbijtburgers doen het goed met een groene salade en kunnen natuurlijk ook tijdens het diner worden gegeten.

Ingredients

  • 375 gr kip
  • 70 gr fijngesneden ui
  • 85 gr mango, fijngesneden, vers
  • 1 el rode peper, fijngesneden
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • 2 el arrowroot
  • 1 tl zout
  • kokosolie om te bakken

Instructions

    1. Maal je kip fijn in een gehaktmolen of in een keukenmachine. Doe over in een kom.
    2. Bak de ui voor een minuutje of 5 zachtjes tot het glazig en zacht is geworden.
    3. Voeg alle overige ingrediënten behalve de kokosolie toe aan het gehakt mengsel. (inclusief de ui) en mix dit alles goed samen. Vorm het tot 6-8 gelijke burgers. Zet even in de koeling om iets steviger te worden.
    4. Verwarm de koekenpan weer en wanneer deze goed heet is voeg je de olie toe en zet je het vuur meteen wat lager. Bak de burgertjes tot ze goudbruin zijn.
    5. Serveer warm met een groene salade.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares