Menu
Groente / Hoofdgerecht / Kippenvlees / Koolhydraatarm / Vis en zeevruchten / Whole30

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Delen is leuk!

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Nasi goreng maar dan lekkerder

De eerste keer dat ik deze nasi goreng maakte kwam mijn schoonvader eten. Hij liet het zich goed smaken dus na een hap of wat vroeg ik aan hem; weet je eigenlijk wat je aan het eten bent? Hij keek een beetje wazig van zijn bord naar mij ‘Hoezo? Nasi toch?’ Ik knikte en vroeg of hij dacht dat het rijst was. ‘Ja hoezo wat zou het anders moeten zijn?’ Nou eh het is bloemkool en geen rijst. Ik geloof dat hij dacht dat ik m in het ootje aan het nemen was.

Maar om maar aan te geven dat deze nasi goreng echt heel erg lekker is en bijna niet van ‘echt’ te onderscheiden valt. Hij heeft natuurlijk in het paleo magazine gestaan een jaar geleden dus ik weet dat veel mensen het vaak maken en dat het bij iedereen een succes is. En terecht want dit is een van mijn favoriete recepten!

Nasi goreng met bloemkoolrijst

Variatie

Het is bovendien makkelijk om te varieren met dit recept voor nasi goreng. Je kunt er een omelet bij bakken en ik vind het ook erg lekker met een amandelsaus (het recept vind je terug bij de gehaktballetjes in amandelsaus)

Nasi met bloemkoolrijst

Nasi met bloemkoolrijst

Yield: 4 personen
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 100 gr sperziebonen in kleine stukjes
  • 3 el kokosolie
  • 4 eieren
  • 300 gr kipfilet in blokjes
  • 200 gr garnalen rauw, gepeld
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 1 wortel geraspt
  • 2 el currypasta of naar smaak
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el coconut aminos
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 1 lente-uitje in ringetjes

Om te serveren

  • tauge
  • gebakken uitjes optioneel

Instructions

    1. Breng een pannetje met water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze in enkele minuten beetgaar. Giet de bonen af en zet ze apart.
    2. Verhit 1 el van de kokosolie in een koekenpan. Klop de eieren met zout naar smaak los, schenk ze in de pan en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in reepjes.
    3. Verhit de rest van de kokosolie in een wok. Bestrooi de kip en de garnalen met peper en zout naar smaak. Bak eerst de kip in de wok gaar en rondom goudbruin. Voeg dan de garnalen, de sjalot, de knoflook, de chilipeper en de wortel toe en bak, terwijl je het regelmatig omschept tot de wortel net gaar is.
    4. Meng de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee. Meng dan de tomatenpuree, coconut aminos, bloemkoolrijst en de boontje erdoor en roerbak tot alles goed warm is.
    5. Schep de reepjes omelet erdoor en bestrooi de nasi goreng met de lente ui. Serveer met de tauge en eventueel de gebakken uitjes.
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

    Leave a Reply

    shares