Paleo

Nic’s paleobrood

Glutenvrij paleo brood | everydayhealthy.nl

Eigenlijk is het een soort vreemde tegenstelling om het woord paleo en brood in één woord te noemen, want paleo is niet zo van het brood. Niet van echt brood tenminste. Maar aangezien ik altijd wel geinteresseerd ben in alternatieven voor de standaard was ik heel benieuwd hoe dit ‘brood’ zou uitpakken. Het recept is van Nic, de vriendin van Pete Evans en is heel erg makkelijk aan te passen naar je eigen smaak.

Print

Nic’s paleobrood

Glutenvrij paleo brood | everydayhealthy.nl
  • Author:
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 80 mins
  • Total Time: 1 hour 30 minutes
  • Yield: 1 cake

Ingredients

  • 150 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 6 eetlepels psylliumvezels (vlozaad)
  • 1 el bakpoeder
  • 3 snufjes zeezout
  • 12 biologische eieren, licht geklopt
  • 1,5 el appel cider azijn
  • 120 ml extra virgin olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 140˚C.
  2. Bekleed een cakeblik van 20 x 10 cm met bakpapier aan alle kanten.
  3. Combineer de droge ingredienten in een grote kom. Voeg de eieren, azijn en olijfolie toe en roer goed door.
  4. Doe het mengsel in je klaarstaande cakeblik en strijk glad.
  5. Bak het voor 1 uur en 20 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt. Laat heel even afkoelen in het blik voor je het eruit tilt en verder laat afkoelen op een rek.

Notes

  • Mijn baktijd was net iets meer dan een uur. Check het dus goed want het ligt erg aan het formaat van je cakeblik.
  • Bewaar het brood in de koelkast voor 5 dagen of in de vriezer tot drie maanden. Ik snij het in plakken en vries het in per twee plakken. Als ik het nodig heb doe ik de plakken even in de broodrooster en eet ze meteen . Erg lekker met een gebakken eitje!

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit