Noten- en zadenbrood

0
82

Noten- en zadenbrood | everydayhealthy.nl

Brood dat geen brood is

Ik maakte dit “brood” al een aantal keren eerder en blijf het ontzettend lekker vinden. Het zit bomvol met fijne ingrediënten zoals noten, pitten en zaden en havermout. Geen gluten, geen zuivel. Die ik overigens beide wel eet, maar dat even terzijde. Het is een geweldig alternatief voor als jij geen brood wilt eten. Omdat ik altijd teveel van brood eet (ik kan er geen genoeg van krijgen) probeer ik dat te minderen. En omdat ik een zacht gekookt eitje heerlijk vind zo uit het dopje, maar af en toe wel iets substantiëlers wil eten, is dit een geweldig lekker alternatief.

Noten- en zadenbrood Sarah Britton | everydayhealthy.nl

Noten- en zadenbrood

Het recept is aangepast van het oorspronkelijke recept van Sarah Britton. Die ik ooit mocht ontmoeten en interviewen. Dat interview kun je hier teruglezen. Het is sowieso makkelijk aan te passen dit recept. Hou je niet van walnoten of zijn die toevallig op, dan kun je dat makkelijk vervangen door  andere noten. In het oorspronkelijke recept zit ook nog eens 100 gr olijven in stukjes gesneden. Die had ik toevallig ook niet bij de hand dus dan maar zonder. Smaakt ook prima.

Het brood kun je in de koelkast een dag of vijf bewaren. Ik snij het brood altijd in plakken en verpak dat dan in diepvrieszakjes. Ik vries het per twee plakjes in zodat ik altijd porties uit de vriezer kan halen. Ideaal. Eventueel warm je ze snel op door in de broodrooster te ontdooien.

Beleg met een lekker gekookt eitje of guacamole (of allebei) en smullen maar!

Noten en zadenbrood

Course Ontbijt
Cuisine Vegan, Vegetarian
Prep Time 16 hours 43 minutes
Cook Time 16 hours 43 minutes
Author Simone

Ingredients

  • 140 gram zonnebloempitten
  • 90 gram lijnzaadjes
  • 50 gram walnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 150 gram havermout
  • 2 el chiazaadjes
  • 4 el vlozaad psylliumvezels
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 el anijszaadjes
  • 1 el ahornsiroop of steviapoeder voor suikervrije dieeten
  • 3 el kokosolie of ghee

Instructions

  • Doe alle ingredienten (behalve de ahornsiroop en kokosolie) bij elkaar in een kom en roer dit even goed door zodat het goed gemengd is.
  • Doe 380 ml water in een maatbeker en voeg hier de eetlepels kokosolie en de ahornsiroop bij en roer dit om te mengen. Giet vervolgens bij je mengsel en roer goed door.
  • Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep je broodmengsel hierin. Dek even af met een stuk folie en laat het drie uur staan zodat de psyllium zijn werk kan doen.
  • Zet in een voorverwarmde oven (180˚C) voor 20 minuten, haal het eruit en draai het cakeblik om op een bakblik. Verwijder cakevorm en bakpapier en bak nog eens 30-40 minuten of tot goudbruin. Laat volledig afkoelen, snij in plakken en vries in porties in.

Notes

Psyllium of psylliumvezel wordt ook wel verkocht als vlozaad of vlozaadpoeder en wordt veel gebruikt ter bevordering van de stoelgang. Je vind het o.a. bij De tuinen en via Pit-pit.com https://www.pit-pit.com/psylliumhusk-vlozaadvezels.html

 

 

Bewaren

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter