Everyday Healthy

Omeletrol met gerookte zalm

Meenemen

Toen ik dit recept maakte, ergens vorig jaar, was het maken van een lunchbox nog heel gewoon. En dit gerechtje dus ideaal om mee te nemen naar je werk. Inmiddels is de situatie in Nederland natuurlijk drastisch anders. Er zullen weinig tot geen lunchboxen worden klaargemaakt. In ieder geval niet voor school en omdat de meeste mensen nu thuis werken zul je het naar je werk ook niet zo snel meer meenemen.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je dit niet evengoed kunt maken want lekker is het sowieso. Thuis is het natuurlijk heerlijk om aan te vullen met een grote groene salade. Deze omeletrolletjes met zalm vulde ik hier met gerookte zalm maar je kunt het naar wens natuurlijk ook vullen met andere dingen zoals bijvoorbeeld rosbief, gerookte kip of wat je maar lekker vindt.

Omeletrol met gerookte zalm

Belangrijk bij dit recept is dat je de omeletrol niet te dik maakt want dan breekt het snel als je het oprolt. Dus hou hem zo dun mogelijk, laat even goed afkoelen en rol hem dan op met de vulling van je keuze! Heb je straks – als we hopelijk uit deze crisis komen – weer een lekker gerechtje om mee te nemen naar je werk.

Porties: 6-7 rolletjes

Omeletrol met gerookte zalm

Omeletrol met gerookte zalm

Dit is heerlijk om tussendoor te eten maar kan ook prima fungeren als een lunch als je het aanvult met wat extra groen.

Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes

Ingredienten

 • 6 eieren
 • peper
 • zout
 • 1 el kokosolie
 • 3 el mayonaise
 • 50 gr veldsla
 • 50 gr geraspte wortel
 • 150 gr gerookte zalm

Instructies

  1. Meng de eieren met peper en zout en klop goed door.
  2. Verhit een koekenpan met een halve eetlepel kokosolie en giet hierin de helft van het eimengsel. Bak dit tot de bovenkant gaar is en laat op een bord glijden om af te koelen. Bak nu de tweede omelet en laat ook deze afkoelen.
  3. Eenmaal afgekoeld besmeer je de omelet met de mayonaise en beleg deze met de gerookte zalm, veldsla en geraspte wortel en rol zo strak mogelijk op. Ga je het pas de dag erna eten wikkel dan in een stuk plastic folie en draai dat strak vast. Leg in de koeling tot gebruik.


  Het is het makkelijkste mee te nemen als je de rol in stukken snijd en meeneemt in een lunchbox.

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares