Menu
Kippenvlees / Ontbijt / Whole30

Ontbijt: Appel en crispy kip

Delen is leuk!

Appel en crispy kip ontbijt

Appel en kip

Ik hoor het je bijna denken: eh.. ja dat klinkt misschien (met de nadruk op misschien) best lekker maar als ontbijt?? En toch… als je eenmaal een beetje gewend bent aan een nieuw eetpatroon dan is dit als ontbijt ineens zo gek niet meer. Ik gebruik hiervoor het liefst kipdij omdat dat iets vetter is en daardoor lekker krokant gebakken kan worden.

Kleine stukjes

Het belangrijkste hier is dat je de kipdij in echt kleine stukjes snijdt. Denk aan formaat spekjes ongeveer, ietsje groter, maar dat is een beetje het formaat waar je aan moet denken. Vervolgens verhit je een koekenpan met ruim kokosolie en dit laat je even goed heet worden. Hierin bak je vervolgens de stukjes kip tot het goed goudbruin en crispy is geworden. Dat duurt niet lang overigens want de kipstukjes zijn klein en de olie heet dus klaar voor je er erg in hebt.

Toch liever een ander soort ontbijt? Dan vind je deze smoothiebowl met appel misschien een betere optie. Maar uiteindelijk zeg ik; gewoon een keer proberen want het is echt heel erg lekker!

Appel en kip ontbijt

Appel en kip ontbijt

Yield: 4 personen
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

  • 300 gr kipdij, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el kokosolie
  • ½ el gedroogde italiaanse kruiden
  • ½ tl kaneel
  • zeezout

Voor de rest

  • 1 el kokosolie
  • ½ courgette, in kleine blokjes
  • 125 gr kastanjechampignons
  • 2 appels, in blokjes
  • 1-2 geraspte wortels
  • ½ tl gember
  • ½ tl kaneel
  • 2 el gedroogde cranberries of rozijnen
  • ½ tl kaneel

Instructions

    1. Kruid de kipdij blokjes met de italiaanse kruiden, kaneel, peper en zout en bak ze krokant in de kokosolie. Zet apart.
    2. Verhit de andere el kokosolie en bak hierin de courgetteblokjes, champignons, wortel en appels gaar.
    3. Doe de kruiden eroverheen en laat het geheel rustig stoven tot de appels zacht zijn geworden en de groente klaar. Serveer met de kipdij.
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

    Leave a Reply

    shares