Menu
Koolhydraatarm / Ontbijt

Ontbijt: smoothiebowl met appel en amandelboter

Delen is leuk!

Smoothiebowl met appel

De smaken van de winter

Wat zijn voor jou de smaken van de winter? Van welke smaken krijg je het ultieme “het is lekker winter en ik neem comfortfood” gevoel? ๐Ÿ˜‰ Voor mij zijn dat zonder uitzondering dingen met de specerijen zoals kaneel, steranijs. O en cranberries, kruidnagel…

Voor het gemak komen de meeste van die smaken terug in koekkruiden. Wellicht wel een van de meest gebruikte specerijen in dit huis. Ik gooi het letterlijk overal doorheen. Van gebak tot mijn ontbijt. In deze smoothiebowl met appel combineerde ik het ook nog eens met een beetje amandelboter waardoor het nรณg lekkerder wordt.

Snel en voedzaam

Voor mijn smoothiebowl met appel gebruik ik meestal kokosyoghurt. Let daarbij even op welke je koopt want vaak zit er een bak suiker door waar je u tegen zegt. Bij de Appie verkopen ze tegenwoordig goede en bij de Ekoplaza kun je ook kokosyoghurt vinden zonder gekke toevoegingen. Maar wel even de labels checken dus. Want doordat kokosyoghurt ineens veel populairder is geworden brengen allerlei merken het op de markt onder het mom van kokosyoghurt maar wat in werkelijkheid dus gewoon rommel is. Soms zelfs gewone yoghurt met een beetje kokossmaak! Altijd even goed checken!

Nog een lekkere bowl met kokosyoghurt is deze met zoete aardappel. Ook zeker een keer proberen! Wil je trouwens liever Griekse yoghurt gebruiken (en je weet dat je goed tegen zuivel kunt) dan kan dat ook natuurlijk maar mijn darmen reageren niet zo heel fijn op koezuivel dus ik gebruik dat zo min mogelijk.

Dit soort bowls zijn lekker snel klaar. Wat trouwens ook lekker is hier is om de appel even snel te karameliseren in een koekenpannetje voor je het op de bowl legt. Dat maakt het dubbel lekker! De moeite waard om ook een keer te proberen!

Smoothiebowl met appel

Smoothiebowl met appel

Yield: 1 persoon
Prep Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

De smaken van de winter in een lekkere smoothiebowl!

Ingredients

  • 200 gr kokosyoghurt
  • 1 banaan
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 el amandelboter

Topping:

  • 1 appel, in blokjes
  • 1 el honing
  • ยฝ tl kaneel
  • 2 el walnoten, gehakt
  • 1 tl sesamzaad

Instructions

    1. Doe yoghurt, banaan, kruiden en amandelboter in een blender en draai glad.
    2. Doe over in een kom. Beleg de yoghurt met je topping, sprenkel er wat honing overheen en eet direct.
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

    Leave a Reply

    shares