Ontbijtburgertjes.. Ja echt! Een burger voor ontbijt kan!

0
18

Ontbijtburger | everydayhealthy.nl

Een burger als ontbijt??

Een van de onderdelen van de whole30 is dat er wordt aangeraden om je eten niet langer te zien als ontbijt, lunch en diner, maar simpelweg als maaltijd 1, 2 en 3. Wat maakt dat nou uit hoor ik je denken… Nou het voorkomt dat je heel erg gaat denken in de “standaard” termen voor ontbijt. Want er is niks mis met een restant van je avondeten gebruiken voor je ontbijt. Bijvoorbeeld.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zelden doe. We eten als ontbijt hier momenteel veel eieren. In diverse vormen: omelet, tortilla, gebakken, gekookt en combineren dat met veel groente. Soms met tomatenbrood of notenbrood. Maar ook dat wordt je op gegeven moment een tikkie zat. Dat is dan ook misschien een van de dingen die ik wel mis: een bakkie yoghurt in de ochtend!

Ontbijtburgers | everydayhealthy.nl

Maar niet getreurd: er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt eten. En deze ontbijt burgers zijn daar een goed voorbeeld van. Het klinkt misschien een beetje gek om een burger als ontbijt te eten maar ze zijn verrassend lekker. En ook koud prima te eten, maar even opwarmen is zo gebeurd.

Ik maak ze graag in een batch en bewaar per twee in de vriezer. De avond tevoren eruit halen, in de koeling leggen en de ochtend zelf even kort opbakken. Serveer met geroosterde tomaatjes (ik doe dit in de koekenpan, snij de kerstomaatjes doormidden en bak die mee met de hamburgertjes. Bak ze met de snijkant naar beneden), champignons of wat voor andere groente je maar wilt.

Ontbijtburgertjes met venkel

Deze superlekkere burgertjes hóef je natuurlijk niet als ontbijt te eten maar ook als avondeten zijn ze zonder meer de moeite waard. Heb je geen gehaktmolen dan kun je dit ook prima maken in de keukenmachine. Het zal dan minder fijn gehakt worden maar niet minder lekker
Prep Time 16 hours 43 minutes
Cook Time 16 hours 43 minutes
Author Simone

Ingredients

  • 1,5 kilo kipdijfilet
  • 2 el mosterd
  • 1 el verse salie fijn gehakt
  • 2 tl himalaya zout
  • 1 el zwarte peper
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 el rode chili flakes
  • 2 el verse peterselie fijn gehakt
  • 2 el sesamzaad

Instructions

  • Maak eerst het gehakt door de kipdijfilet door de gehaktmolen te halen (of keukenmachine) en doe het samen met de andere ingredienten in een kom.
  • Meng alles goed en draai er burgers van. Wij maakten er kleine burgers van, dan haal je er ongeveer 16 uit. Maak je ze voor het avondeten dan kun je ze wat groter maken.
  • Braad ze in een koekenpan in hete olie gaar en goudbruin.
  • Je kunt ze ook makkelijk invriezen!

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter