Home » Ovenschotel zoete aardappel met andijvie

Ovenschotel zoete aardappel met andijvie

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Ovenschotel zoete aardappel en andijvia

Heerlijke ovenschotel

Deze geweldige ovenschotel is niet ingewikkeld om te maken. Sterker nog; het is een ideale maaltijd om bijvoorbeeld op zondag te maken en dan later in de week op te eten. De knapperige pecannootjes aan de bovenkant zijn een heerlijke toevoeging aan deze ovenschotel met zoete aardappel en andijvie.

Makkelijk vega te maken

Ik gebruikte hier kalkoenfilet in de schotel maar ook in een vega versie is dit heel erg lekker. In dat geval laat je eenvoudig de kalkoen weg. Maak het vegan door de honing te vervangen voor ahornsiroop.

Ovenschotel van andijvie en zoete aardappel

Ovenschotel van andijvie en zoete aardappel

Yield: 4 personen
Cook Time: 40 minutes
Total Time: 40 minutes

Ingredients

  • 4-5 zoete aardappels, gekookt en gepureerd met wat peper en zout
  • 500 gr andijvie, schoongemaakt
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr kalkoenfilet, in blokjes
  • Verse peterselie
  • peper en zout

Topping

  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • zeezout
  • ½ tl kaneel
  • 75 gr pecannoten

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 180˚C
    2. Verhit een ruime wok of grote koekenpan met olijfolie en bak hierin de andijvie tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Doe over in een vergiet en laat afkoelen. Knijp de andijvie dan goed uit. Er komt behoorlijk wat vocht uit. Doe de uitgeknepen andijvie onderin een ovenschaal.
    3. Breng de kalkoen op smaak met peper en zout en bak in dezelfde pan tot de blokjes goudbruin en gaar zijn.
      Schep deze op de andijvie.
    4. Eindig met de zoete aardappelpuree. Zorg dat de hele schotel bedekt is met een dun laagje puree.
    5. Maak de topping door de olijfolie te mengen met de honing, kaneel en zeezout. Hak de pecannoten wat kleiner en roer dit goed door het mengsel heen. Verdeel het met een lepel over de bovenkant.

      Bewaren
      Bewaar de ovenschotel tot je hem wil eten in de koelkast, afgedekt.

      Serveren
      Als de ovenschotel uit de koeling komt let dan op dat de pecannoten niet te donker worden. Dek eventueel de eerste 15 minuten in de oven af en bak dan de laatste 15 minuten zonder folie.
      Strooi voor het serveren nog wat peterselie over de bovenkant en eet meteen.

Notes

Maak dit recept vegetarisch door de kalkoenfilet weg te laten of vegan door de honing te vervangen door ahornsiroop

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares