Everyday Healthy

Paleo bacon-ei muffins; handig om mee te nemen!

Paleo bacon ei muffins

Paleo bacon-ei muffins – Handig om mee te nemen

Als je paleo gaat eten is een van de eerste dingen waar je moeite mee gaat hebben, waarschijnlijk het snelle eten. Even snel een boterham bij de lunch of even snel wat boterhammen in de lunchbox van je kind stoppen is er eenvoudigweg niet meer bij. Dus moet je alternatieven gaan zoeken. Een van de makkelijkste manieren om eten voor onderweg mee te nemen zijn paleo bacon ei muffins, zoals onderstaand recept. Ze zijn zowel warm als koud lekker en blijven bovendien een tijdje goed in de koeling.

Het is vaak handig om van te voren een batch te maken van deze muffins zodat je een gedeelte kunt bewaren in de koelkast en een gedeelte in de vriezer. Op die manier zit je in ieder geval nooit zonder! Of maak ter variatie eens deze hartige muffins met spek!

Porties: 6 stuks

Bacon eier muffins

Bacon eier muffins

Deze muffins zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Zowel koud als warm lekker en je kunt ze in de koeling drie dagen bewaren!

Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • 125 gr spekjes, uitgebakken en fijngesneden
  • 100 gr champignons, gebakken, fijngehakt
  • 1 bosuitje, fijn gesneden
  • 1 el kokosolie

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
    2. Klop de eieren samen met de peterselie en peper en zout. Neem een muffinvorm en vet deze goed in.
    3. Verdeel de champignons, spekjes en het bosuitje over de muffinvormpjes en doe hier het ei bij.
    4. Bak ze in de voorverwarmde oven voor 20 minuten of tot gaar en goudbruin



    Bewaren
    Bewaar de muffins in een afgesloten bak voor 3 dagen of vries ze in als je ze langer wilt bewaren

    Serveren
    Je kunt de muffins prima koud eten dus hou ze koel tot gebruik of ontdooi ze als ze uit de vriezer komen. Even opwarmen kan natuurlijk ook.

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen