Home » Paleo granola

Paleo granola

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Paleo granola

Granola maar dan op de paleo manier

Ben je gek op granola maar wil je liever een paleo versie dan zit je hiermee helemaal goed. Deze paleo granola is makkelijk om te maken in grotere batches. Laat het eerst volledig afkoelen voordat je het in een luchtdichte pot doet. Het blijft zo met gemak een paar weken goed. Maak je het met meer tegelijk zorg dan wel dat je het in de oven goed kunt uitspreiden op een bakplaat.

Als alles op elkaar ligt wordt het niet mooi bruin. Dus eventueel een paar bakplaten gebruiken en het in batches maken is dan beter.

Paleo granola

Paleo granola

Cook Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutes

Ingredients

  • 50 gr kokosflakes
  • 2 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 75 gr zonnebloempitten
  • 75 gr pompoenpitten
  • 100 gr macadamia, grof gehakt
  • 50 gr amandelen, gehakt
  • 2 tl cacao
  • 1 tl kaneel
  • 50 ml kokosolie, gesmolten
  • 50 ml honing

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
    2. Meng alle noten en zaden met elkaar en giet in gedeeltes de olie erbij. Het hoeft niet moddervet te worden dus roer het goed door en als alle ingredienten met een dun laagje olie zijn bedekt is het goed. Het kan zijn dat je dus niet alle olie nodig hebt. Of misschien heb je iets meer nodig.
    3. Verdeel ook de honing erdoor en spreid je mix uit over een bakplaat.
      Rooster het in de oven voor 20 minuten. Schep na 10 minuten even goed door.
    4. Laat het volledig afkoelen voor je het overdoet in een luchtdichte pot.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares