Personal Body Plan – Mijn eerste kennismaking

0
142
Personal body plan | everydayhealthy.nl
Foto Jill Chen via Stocksy

Wordt de beste versie van jezelf

Als je een beetje geïnteresseerd bent in gezonde voeding en social media, dan kan je bijna niet om Personal Body Plan (afgekort PBP) heen. Zo heb ik ook vele “voor & na” foto’s gezien voordat ik de stap nam. Natuurlijk wilde ik ook wel, zoals ze het steeds herhalen, de beste versie van mezelf worden. Maar ik heb er toch best lang over getwijfeld, het is best duur, past het wel bij mij, heb ik er wel tijd voor….. Een hoop vragen. Uiteindelijk heb ik eind maart dan toch de beslissing genomen om er voor te gaan. Als gast-blogger op Everyday Healthy zal ik zo af en toe mijn ervaringen met jullie delen. 

Het begin, ff wennen

Het programma van Personal Body Plan bestaat uit 3 onderdelen: Voeding, Training en Gedrag. Het is geen dieet of quick fix, het is een nieuwe levenswijze, die na een tijd lang echt wennen een gewoonte moet worden. Dat daar best wat doorzettingsvermogen voor nodig is werd mij in het begin wel duidelijk. Elke dag een gedragsles, 3 keer per week training en alles wat je eet bijhouden. Poeh, best ff wennen en vermoeiend in het begin, want je bent er dus een groot deel van de dag mee bezig.

App

PBP maakt gebruik van een website en een app. Je ontvangt nadat je een uitgebreide test hebt ingevuld een overzicht van de voedingswaarden/macro’s per dag die bij jou passen (kcal, koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels). Door elke maaltijd netjes in te voeren zie je vanzelf hoe je het doet door 5 balkjes die zich langzaam van rood naar groen vullen. Van elke maaltijd maak je ook een foto, voor jezelf ter herinnering en voor je coach om te zien of je alles een beetje goed invult.

Coach

Ja, want bij het PBP programma hoort ook een coach. Je hebt geen 1-op-1 gesprekken, maar zoals dat bij deze tijd hoort, een chat mogelijkheid via de app. Je kan al je vragen bij je coach terecht, praktische vragen over de app of PBP, maar natuurlijk ook over eten, voeding en gedrag. Super handig op momenten als je er even niet uit komt. Maar ook confronterend als je erop wijzen dat je even niet zo netjes hebt gegeten.

Dit was even een algemene introductie van het programma, nieuwsgierig naar mijn ervaringen, meer in mijn volgende blog!

 

Vorig artikel Quinoa granola
Volgend artikelNic’s paleobrood
Remke Vet
Remke is sportief en houdt van gezond eten. Ze woont in Voorburg en werkt als zelfstandige en interim manager bij verschillende bedrijven. Ze is al jaren bezig met sporten en gezonde voeding en volgt sinds maart 2017 het programma van Personal Body Plan. Ze heeft een passie voor fotografie en legt graag haar ontbijtjes en gezonde baksel vast. Ze is goed op weg naar een gezonde en fitte levensstijl.

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter