Home ยป Pittige bloemkoolcouscous met ei

Pittige bloemkoolcouscous met ei

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Pittige bloemkoolcouscous met ei | everydayhealthy.nl

Vega bloemkoolcouscous met ei

Deze lekkere pittige variant op een soort van curry is vegetarisch, al kun je het natuurlijk makkelijk zelf aanpassen door een stukje vlees erbij te serveren. Ook een van mijn favoriete vegetarische ovengerechten is deze met geroosterde groentes en een tahini dressing.

Overigens maak ik de curry pasta vaak zelf. Dat is super eenvoudig om te doen en dan weet je in ieder geval zeker wat erin zit. Ik zal het recept daarvoor ook binnenkort hier delen!

Pittige bloemkoolcouscous met ei

Pittige bloemkoolcouscous met ei

Yield: 4 personen
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 1 bloemkool tot rijst gemalen
  • 6 eieren, gekookt
  • 1 grote (rode) ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 el kokosolie om te bakken
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemom peulen, even gekneusd
  • 1 tl kurkuma
  • 3-4 el curry paste
  • 75 gr rozijnen
  • koriander

Instructions

  1. Neem een grote koekenpan of hapjespan en verhit hierin de kokosolie. Bak de ui tot glazig en voeg de knoflook toe. Voeg het laurierblad, het kaneelstokje en de kardemom peulen toe en bak dit op laag vuur tot het geurig is geworden. Voeg de kurkuma toe en de curry paste en bak even mee. Voeg de bloemkool en de rozijnen toe en bak op rustig vuur tot de bloemkool gaar is. Vergeet niet om voor het serveren kaneel, kardemom en laurierblad te verwijderen!
  2. Serveer de rijst met verse koriander en de gekookte eieren.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares