Home » Pittige jackfruit met andijviesalade

Pittige jackfruit met andijviesalade

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Pittige pulled jackfruit

Jackfruit

Ben jij al bekend met jackfruit? Ik leerde het zelf kennen ongeveer een jaar geleden en was meteen onder de indruk van de veelzijdigheid van dit gekke fruit. Jackfruit kende ik voorheen wel maar eigenlijk alleen als enorme groene dingen die in Azie her en der in de bomen hangen. Ik had geen idee dat je het zo goed kunt gebruiken als vleesvervanger.

Week zonder vlees

Het is je wellicht niet ontgaan dat het deze week de Week zonder vlees is. Een initiatief om eens te kijken naar de mogelijkheden als je een dagje zonder vlees zou willen eten. Ook in de paleo facebook groep hoor ik dat er steeds meer vraag is naar recepten die vega zijn of makkelijk vega gemaakt kunnen worden dus ook daar zullen we met regelmaat meer vega recepten voorbij laten komen. En jackfruit is daar een leuke toevoeging aan.

Als je jackfruit even laat sudderen lijkt de structuur heel erg op die van bijvoorbeeld pulled pork. De smaak is wel wat anders maar als je het nog niet kent, zeker eens proberen!

Spicy Jackfruit met andijviesalade

Spicy Jackfruit met andijviesalade

Yield: 2
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutes

Jackfruit is nog niet zo lang te koop in de winkel maar je kunt “Young Jackfruit” van Fairtrade vinden in de supermarkt. Hou je niet zo van pittig laat dan de rode curry weg.
Jackfruit lijkt qua structuur heel erg op vlees en doordat het vrij neutraal is kun je er goed allerlei smaken aan toevoegen

Ingredients

  • 1 blik young jackfruit, afgespoeld
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 el kokosmelk
  • 1 el rode curry
  • 3 el barbecue saus

Andijviesalade

  • 200 gr andijvie, in reepjes
  • 2 rijpe perziken, in stukjes
  • 50 gr hazelnoten, gehakt

Dressing:

  • 2 el macadamia olie (of andere olie naar smaak)
  • 1 el vruchtenazijn (zonder suiker)
  • peper en zout

Instructions

    1. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook tot glazig. Voeg de rode curry en de kokosmelk toe en roer tot het begint te geuren.
    2. Voeg de jackfruit toe en draai het vuur laag. Laat dit ongeveer 15 minuutjes zachtjes pruttelen tot je de jackfruit uit elkaar kunt drukken met een vork. Het moet een beetje gaan lijken op de structuur van pulled pork. Breng op smaak met de barbecue saus.
    3. Maak de salade door de andijvie te mengen met de perziken en de hazelnoten.
    4. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en voeg toe aan de salade. Serveer de jackfruit met de salade en eet meteen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares