Home » Pittige tortillabowl met zoete aardappel

Pittige tortillabowl met zoete aardappel

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Lekker pittige tortillabowl

Get in the bowl!

Ken je die reclame van M&M’s waarbij de man des huizes een kastje opent en tegen de M&M’s zegt dat ze in de bowl moeten komen? Nou ja, daar moet ik eigenlijk altijd aan denken als ik een bowl maak… 🙂 Niet heel nuttige informatie. Haha… Hoe dan ook, deze bowl is vele malen gezonder dan een bowl met M&M’s dat moge duidelijk zijn.

Lekker pittige tortillabowl

Deze tortillabowl is lekker pittig door de kruiden die ik gebruikt heb voor het gehakt. Daar houdt dan ook de vergelijking met een tortilla op, maar goed het beestje moest een naam hebben nietwaar? En de smaken lijken op elkaar. Doe je mee aan de januari whole30 of doe je mee aan ons 21 dagen programma dan is dit ook een heerlijk ontbijt, lunch of diner. :|) Lekker veelzijdig dus.

Tacokruiden

Voor deze pittige tortillabowl maak je een voorraadje met tacokruiden. Niet alles erin doen want dan wordt het oneetbaar denk ik zo. Bewaar de kruiden in een afgesloten jampotje en je kunt het voor allerlei dingen gebruiken. Kruiden van je gehakt bijvoorbeeld maar ook groentes worden er lekker pittig door. Strooi er bijvoorbeeld wat over als je groentes gaat roosteren in de oven. Kruid er een stukje kipfilet mee.

Vega optie

Ik ga proberen om voor elk recept waar vlees of vis in zit een vega optie te geven. Dat is niet altijd mogelijk maar in dit geval zou je het gehakt makkelijk kunnen vervangen door een gekookt eitje. Of bijvoorbeeld door scrambled eggs. Let wel op dat het minder gekruid zal zijn met een gekookt ei.

Ben je fan van de goede ouwe bowl? Probeer dan ook eens deze overheerlijke ramen noodle bowl.

Ook lekker met zoete aardappel is deze boerenkoolsalade. Let wel op: als je een whole30 doet dan kun je deze salade wel eten maar laat dan de quinoa weg. Is overigens ook erg lekker zonder de quinoa!

Pittige tortilla bowl

Pittige tortilla bowl

Yield: 4 personen
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Vega optie: Gebruik eieren in plaats van gehakt. Gekookt of scrambled (voordeel van scrambled is dat je het ook kunt kruiden)

Ingredients

  • 300 gr gehakt
  • 2 el van de tacokruiden
  • 2 zoete aardappels, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 avocado’s in reepjes

Om te serveren:

  • pittige mayonaise of tomatensalsa

Tacokruidenmix

  • 4 el chili poeder
  • 6 tl komijn
  • 2 tl gerookte paprika
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2-3 tl zeezout (of naar smaak)
  • 4 tl zwarte peper

Instructions

    1. Maak eerst de taco kruidenmix door alle ingredienten daarvoor goed te mengen. De hoeveelheid is natuurlijk veel te veel voor dit recept dus je hebt een voorraadje!
    2. Kook de zoete aardappel in 5-10 minuten gaar in kokend water met zout. Bak het gehakt met de tacokruiden en zout rul en zet apart.
    3. De ingrediënten die je aan de bowl toevoegt zijn natuurlijk aan te passen naar je eigen smaak. Eet je de bowl koud voeg er dan een saus aan toe zoals bijvoorbeeld een lekker pittige mayonaise of een tomatensalsa.
    4. Snij de avocado voor de bowl pas op het allerlaatste moment.
    5. Rangschik alle elementen in vier bowls en serveer meteen


Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares