Pompoenhummus

0
29

Pompoenhummus | everydayhealthy.nl

Wat maak je in deze pompoentijd? Nou precies een pompoenhummus! Het is erg eenvoudig om te maken, maar je hebt wel even tijd nodig om de pompoen te roosteren. Ik koop vaak meer dan één pompoen en rooster meer dan ik nodig heb. De puree kun je goed in porties invriezen en dan heb je altijd voorraad om taarten, hummus, dressings of andere lekkere pompoengerechten te maken.

Erg lekker met Nic’s Paleobrood

Pompoenhummus

Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 10 minutes
Total Time: 40 minutes
Een hele lekkere variant op de standaard hummus. Zonder kikkererwten!

Ingredients

  • 300 gr pompoenpuree, voor rooster instructies zie omschrijving
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 6 el tahini
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1-2 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • Verse koriander om te serveren
  • Sesamzaadjes, voor het serveren

Instructions

  1. Rooster de pompoenblokjes op 220˚C in de oven voor ongeveer 30 minuten en draai dit tot een puree met een blender of keukenmachine. Met een vork kan overigens ook als je geen apparaten hebt.
  2. Voeg de tahini, knoflook, zout, chili, gerookte paprika en peper toe en draai even door.
  3. Is je mengsel te dik voeg dan wat olie toe.
  4. Doe over in een mooi kommetje en maak glad met de achterkant van een lepel. Doe er wat olijfolie op en serveer met verse koriander en sesamzaadjes.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter