Basis glutenvrij

Pompoenhummus

Pompoenhummus | everydayhealthy.nl

Wat maak je in deze pompoentijd? Nou precies een pompoenhummus! Het is erg eenvoudig om te maken, maar je hebt wel even tijd nodig om de pompoen te roosteren. Ik koop vaak meer dan één pompoen en rooster meer dan ik nodig heb. De puree kun je goed in porties invriezen en dan heb je altijd voorraad om taarten, hummus, dressings of andere lekkere pompoengerechten te maken.

Erg lekker met Nic’s Paleobrood

Print

Pompoenhummus

Pompoenhummus | everydayhealthy.nl

Een hele lekkere variant op de standaard hummus. Zonder kikkererwten!

  • Author:
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 40 minutes

Ingredients

  • 300 gr pompoenpuree (voor rooster instructies zie omschrijving)
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 6 el tahini
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1-2 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • Verse koriander om te serveren
  • Sesamzaadjes, voor het serveren

Instructions

  1. Rooster de pompoenblokjes op 220˚C in de oven voor ongeveer 30 minuten en draai dit tot een puree met een blender of keukenmachine. Met een vork kan overigens ook als je geen apparaten hebt.
  2. Voeg de tahini, knoflook, zout, chili, gerookte paprika en peper toe en draai even door.
  3. Is je mengsel te dik voeg dan wat olie toe.
  4. Doe over in een mooi kommetje en maak glad met de achterkant van een lepel. Doe er wat olijfolie op en serveer met verse koriander en sesamzaadjes.

 

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen