Home ┬╗ Paleo pompoentaart – ik trakteer!

Paleo pompoentaart – ik trakteer!

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Pompoentaart

Paleo pompoentaart want het is feest vandaag!

Ok, ok, heel eerlijk vind ik het nu niet meteen het grootste feest ever dat ik vandaag jarig ben, maar toch wel reden voor een klein feestje nietwaar? Dus vandaag deze hele lekkere pompoentaart. Eet smakelijk en neem er nog eentje op mij.. ­čśë

De pompoentaart is het makkelijkste om te maken als je al kant- en klare pompoenpuree hebt staan. Ik gebruik graag de blikjes van Libby. Te koop bij onder andere Amazing Oriental. Let wel op dat je de niet gezoete variant koopt. Er zijn namelijk twee soorten pompoenpuree van dit merk.

Pompoentaart

Pompoentaart

Yield: 12
Cook Time: 1 minute
Total Time: 1 minute

Deze pompoentaart is heerlijk als traktatie! Het is niet ingewikkeld om te maken en een gegarandeerd succes!

Ingredients

Voor het deeg

  • 100 gr amandelmeel
  • 20 gr kokosbloem
  • 70 gr tapiocameel
  • 120 ml kokosolie
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • ┬Ż tl kaneel
  • 1 ei
  • 1/8 tl zout

Vulling

  • 435 gr pompoenpuree
  • ┬Ż tl kaneel
  • ┬╝ tl kardamom
  • ┬Ż tl gember
  • ┬Ż tl nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 3 el ahornsiroop
  • 200 ml kokosroom
  • snufje zout

Topping

  • Walnoten, gehakt
  • Kokosflakes

Instructions

    1. Maak eerst het deeg. Doe alle ingredi├źnten voor de korst, behalve het ei, in de keukenmachine. Draai tot grove kruimels. Voeg nu het ei toe en draai het geheel tot een deeg.
    2. Stort uit op een stuk plastic folie, druk bij elkaar en leg minimaal 30 minuten in de koeling.
    3. Verwarm de oven voor op 180˚C.
    4. Neem de vorm en vet deze lichtjes in met wat kokosolie. Druk het deeg in de vorm en probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. Druk ook goed aan in de randen.
    5. Prik gaatjes in de bodem en bak de korst voor ongeveer 10 minuten in de oven. Haal eruit en laat even afkoelen terwijl je de vulling klaar maakt
    6. De vulling maak je door alle ingredi├źnten daarvoor te combineren en even goed door te kloppen met een garde of mixer. Giet de vulling in de vorm en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de vulling redelijk stevig aanvoelt.
    7. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
    8. Voor serveren bestrooi je de taart met de walnoten en kokosflakes.


    Erg lekker met wat kokosroom of gekarameliseerde appelstukjes.

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Avatar
Sanne februari 9, 2020 - 1:20 pm

Ik ben de taart nu aan het maken. In het recept voor de bodem staat 2x zout. Klopt dat wel?

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg februari 9, 2020 - 6:54 pm

He Sanne. Veel te laat natuurlijk maar dat is inderdaad verkeerd. Het moet maar 1 keer voor het deeg zijn en 1 x voor de vulling

Antwoord

Laat een comment achter

shares