Ontbijt

Quinoa granola

Quinoa granola | everydayhealthy.nl

Ik kwam deze granola een hele tijd geleden tegen in het boek van Donna Hay, Fresh & Light. Quinoa kennen we inmiddels allemaal natuurlijk (wist je dat het tegenwoordig ook op Nederlandse bodem wordt geteeld?) en is een behoorlijk veelzijdig zaadje. In een granola is het wat minder bekend.

Ik roosterde het 25 minuten in de oven maar de quinoa blijft behoorlijk crunchy. Daar moet je van houden. Ik ga het een volgende keer eens proberen met kort voorgekookte quinoa. Want ik vond hem persoonlijk net even een tikkeltje té hard nog. Heb jij wel eens een quinoa granola gemaakt? En hoe beviel dat?

Quinoa granola | everydayhealthy.nl

 

Print

Quinoa granola

Quinoa granola | everydayhealthy.nl
  • Author:
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 25 mins
  • Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 275 gr quinoa
  • 135 gr havervlokken
  • 1/2 tl kaneel
  • 60 ml maple syrup
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 tl gemalen gember
  • 1/4 tl gemalen kardemom
  • 55 gr zonnebloempitten
  • 35 gr pompoenpitten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Doe alle ingredienten bij elkaar in een ruime kom en roer alles goed door tot er klontjes ontstaan. Dat gebeurde bij mij niet echt dus misschien iets meer olie of iets meer maple syrup erin. Wil je dat de quinoa wat minder crunchy is kook het dan even kort voor. Een minuutje of 5, even laten uitlekken, goed uitspreiden en dan verder verwerken zoals de rauwe.
  3. Spread het in een dunne laag uit op een bakplaat met bakpapier bedekt
  4. Zet in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25 minuten of tot goudbruin. Schep het halverwege een keer om zodat ook de andere kant bruin wordt.
  5. Laat volledig afkoelen en doe dan over in een luchtdicht blik. Je kunt het dan 1-2 weken bewaren.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit