Everyday Healthy

I quit sugar – 3e ronde

Impulsief? Ik? Welnee joh, hoe kom je daar nou bij? 🙂 Het kriebelde al een paar dagen; ik ben geabonneerd op de nieuwsbrief van I quit sugar en zag dat er een nieuw programma begint op 9 juni. Ik vind het een hele fijne manier van eten. Het programma zit goed in elkaar en in weze eet je gewoon normaal, alleen heel gezond en dan natuurlijk zonder suiker.

Schermafdruk 2016-05-28 21.58.42

Vanavond hebben Tom en ik naar de documentaire FedUp zitten kijken en eigenlijk is dat wel een beetje van toepassing op mijn situatie. Want ik ben “fed-up” met dat gevreet en het wordt tijd om de spreekwoordelijke koe eens goed bij de horens te pakken. Ik merk dat mijn eetgewoontes van kwaad tot erger worden. Vreetbuien dus. Het ene moment maak ik een gezonde salade voor de lunch om een uur later twee stroopkoeken naar binnen te duwen. Dat gaat natuurlijk nergens meer over en ik kan wel blijven aanhalen als excuus dat ik niet goed kan bewegen en blablabla maar daar is niemand wijzer van geworden wel?

Schermafdruk 2016-05-28 21.59.08

Ik weet wel hoe ik gezond moet eten dus in die zin heb ik het programma niet nodig, maar het fijne van een maaltijdplan hebben is dat het vast ligt. Het is net het steuntje in de rug zeg maar. Dat wil niet zeggen dat ik er nooit vanaf wijk. Ik ken mezelf een beetje maar ik ben dan toch meestal wel gemotiveerd genoeg om de lijnen te blijven volgen. Het ervan afwijken bestaat dan meestal uit het aanpassen van het recept. Maar dat is niet erg.

Ik ga jullie hier op de hoogte houden van mijn vorderingen, frustraties en wat er al zoal nog meer langskomt. Ik doe het programma overigens alweer voor de derde keer. Nu hebben we de whole30 volgens mij ook iets van 3 of 4 keer gedaan maar dat is toch net wat stricter. In grove lijnen komt het met elkaar overeen maar IQS is makkelijker. Veel makkelijker. En realistischer ook.

Geen suiker is lastiger dan je denkt want het zit echt overal in. Het programma duurt in totaal 8 weken. Dat is de tijd die je lichaam nodig heeft om een nieuw voedingspatroon aan te leren, dus laten we dan maar hopen dat ik behalve dat nieuwe voedingspatroon dan ook eindelijk wat van die rottige kilo’s kwijt raak.

De officiële startdatum is 9 juni, maar we gaan vanaf maandag al gezond eten (maar eerlijk gezegd nemen we ons dat elke maandag voor… Dus….) Maar ik moet dat vreetpatroon echt dringend doorbreken, anders gaat het niet goed.

Wish me luck!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

7 comments

 1. Avatar

  GOOD LUCK,
  Toy,toy,toy !!!

  Lieve zondagochtend groet,
  Rolanda

 2. Avatar

  Tja die suiker hè…..waarom zit het ook overal in. Ik wens je veel succes!!!

 3. Avatar

  Nou, luck dan maar …. ?? Ik zit ook al weer een poos te dubben: wel of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen