Delen is leuk!

Linzen en kikkererwten salade met feta | everydayhealth.wpengine.com

Ik had me zo voorgenomen om elke week een planning op te schrijven en die dan elke maandag te posten, maar zoals dat hier dan vaak gaat is daar weer niks van terecht gekomen. Sorry… Ik heb redelijk gezond gegeten hoor met uitzondering van afgelopen zondag. Charlotte, een vriendin, kwam koken en we hebben de hele dag in de keuken gestaan. Hoofdgerecht was mac and cheese. Dus nee dat blonk niet uit in gezondheid. Maar was wel lekker! Ondertussen ben ik druk aan de studie (natuurvoedingsadviseur) en heb ik de eerste sessie met Hennia al gehad ook. Het idee is dat ik de opleiding voor natuurvoedingsadviseur doe en in de tussentijd elke twee weken een sessie heb met health coach Hennia waarbij we alle andere dieeten die er zo maar zijn bespreken. En dat zijn er wat. We beginnen volgende week met de superfoods. Wat doet het nou wel en wat is klinkklare onzin enzovoort.

20150821-MH2A9719

Het is ook flink wennen om weer met je neus in de boeken te moeten hoor. Want hoe lang is dat wel niet geleden?? Ja de fotovakschool maar a is dat ook alweer een jaar of 6 geleden en b was dat niet echt blokken. Dit is echt wel even flink stampen aan informatie. Ik ben nu bij de celleer. Dus hoe werkt de stofwisseling in de cellen, hoe zijn ze gebouwd, wat doen hormonen en welke hebben we allemaal en wat doet wie en vanuit welk orgaan wordt dat gereguleerd. Nog een mazzel dat ik al die informatie een jaar of dertig geleden ook heb gehad. Ik zat toen in de verpleging en dus komt alle stof me wel bekend voor. Weggezakt dat wel, maar als je het leest is wel een beetje van ‘o ja!’ Dat scheelt. Na elke les is er huiswerk. En je kunt pas examen doen als je voor al het huiswerk een voldoende hebt behaald. Nou ja dat examen is nog ver weg. Ik ben al bij les 2.. šŸ˜‰

Met enige mazzel wordt deze week mijn slowjuicer geleverd en ga ik een weekje sap drinken. Of misschien wel langer als het bevalt. Maar ook daarover later meer.

Dit recept is eigenlijk gemaakt door Alexandra tijdens een workshop die we gaven maar het was zo lekker en zo eenvoudig en ik had er toevallig toch een foto van gemaakt dus ik denk die ga ik gewoon even delen. Bij deze dus.

Kikkererwten-linzen salade met feta

Supersimpel en klaar binnen een paar minuten
Voorbereidingstijd 16 uur 42 minuten
Bereidingstijd 16 uur 42 minuten
calorieƫn 132kcal

Ingrediƫnten

  • 1 blikje kikkererwte afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blikje linzen afgespoeld en uitgelekt
  • handje rucola
  • 100 gram feta verbrokkeld
  • goede olijfolie
  • lekkere azijn bijvoorbeeld tomaat azijn, of witte wijn azijn. Niet te zoete azijn nemen
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe alle ingredienten bij elkaar en smullen maar!