Menu
Koolhydraatarm / Vis en zeevruchten / Whole30

Zalmtartaar met rucola olie

Delen is leuk!

Zalmtartaar met rucola olie | everydayhealthy.nl

Meer vis

Een van de goede voornemens die ik heb voor dit jaar is het verhogen van mijn visconsumptie. Als iemand die niet opgroeide met het eten van vis (met uitzondering van af en toe een blikje haring in tomatensaus) moet ik mezelf echt ‘dwingen’ om dat te doen. Ik heb jarenlang geen vis aangekeken, laat staan gegeten. Ik vond alle vis ‘vissig’ smaken en het duurde lang voordat ik erachter kwam dat vis die naar vis smaakt eigenlijk oude vis is. Maar meer vis is dus het motto voor 2019 (en dan daarna hoop ik natuurlijk ook)

Zalmtartaar

Dit recept voor zalmtartaar is makkelijk om te maken en is een combinatie van verse zalm met gerookte zalm. Omdat je de zalmfilet rauw eet moet je wel echt zorgen dat de zalm zelf kakelvers is. Hoe gek dat ook klinkt bij een vis… 🙂 Nu wonen we niet aan zee en ik vind het soms lastig om echt verse vis te vinden die ook nog eens verantwoord gevangen is. Tot nu toe vind ik de wilde zalm van De Woeste grond de lekkerste. Maar goed misschien heb jij een hele goede visboer in de omgeving. Dat maakt dingen al een stuk makkelijker.

Goede verse zalm is rijk aan omega-3. Iets waar bijna iedereen van ons al te weinig van binnenkrijgt! Bij de zalmtartaar hoort deze lekkere rucola olie

Zalmtartaar met rucola olie

Zalmtartaar met rucola olie

Prep Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Een heerlijk en makkelijk voorgerechtje dat je in no time op tafel tovert.

Ingredients

 • 100 gr gerookte zalm
 • 175 gr verse zalmfilet
 • 2,5 el zelfgemaakte mayonaise
 • ½ el gehakte bieslook
 • Rucola olie
 • 25 gr rucola
 • 100 ml olijfolie (ongeveer)
 • peper en zout

Instructions

 1. Doe de twee zalmsoorten in een keukenmachine en draai even door. Niet te fijn, je mag best nog wel wat stukjes zien. Het hoeft geen mousse te worden!
 2. Roer de gehakte bieslook en de mayonaise erdoor en zet tot gebruik in de koeling
 3. De rucola olie doe je in het bakje van een staafmixer en draai tot pulp. Voeg olie toe tot de gewenste dikte en draai nog even door met wat zout.
 4. Laat de rucola olie minstens een uur staan voor je het gebruikt. De smaken komen zo beter tot zijn recht.
 5. Serveer de zalmtartaar door in een ring een portie te scheppen, dit goed aan te drukken en eraf te halen. Geef er wat extra bieslook, een schijfje limoen en de rucola olie bij.
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

  Leave a Reply

  shares