Menu
Groente / Kippenvlees / Koolhydraatarm / Lunch / Salades / SNEL / Whole30

De kleuren van de regenboog in je salade

Delen is leuk!

Regenboogsalade

Regenboogsalade met kip

De kleuren van de regenboog in je salade. Wist je dat je goed bezig bent als je zoveel mogelijk verschillende kleuren groente eet? Groen is natuurlijk top maar altijd maar groen gaat ook vervelen. Deze salade kun je variëren natuurlijk om elke keer weer andere kleuren toe te voegen. Ik vind vooral de toevoeging van de geraspte appel hier erg lekker omdat het net een klein beetje zoet aan de salade geeft. Er komt wel vrij veel vocht uit met name de appel en de courgette dus als je de salade serveert eet hem dan meteen op. Bovendien verkleurt de appel als je het te lang laat staan.

Meenemen naar je werk kan in principe wel. Knijp in dat geval de courgette goed uit en hou die even apart in een bakje. De appel kun je in plaats van raspen op je werk in blokjes snijden en de rest kun je zo meenemen. Op die manier heb je niet een plas vocht onderin je trommel zitten als je gaat eten. Het kan geen kwaad maar eet toch wat minder lekker.

Ook fijn om mee te nemen is deze boerenkoolsalade met zoete aardappel.

Regenboogsalade met gepocheerde kip

Regenboogsalade met gepocheerde kip

Yield: 3 personen
Prep Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Ingredients

  • 1 courgette geraspt
  • 2 winterwortels geraspt
  • 1 (rauw) rode biet geraspt
  • 1 appel geraspt
  • 150 gr gepocheerde kip geplukt

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el limoensap
  • rasp van 1 limoen
  • peper en zout

Instructions

    1. Verdeel alle groenten over drie bowls en maak de dressing door de ingrediënten te mengen. Proef de dressing en als het te zuur is voeg dan nog een theelepeltje honing toe. Serveer de salade meteen.
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

    Leave a Reply

    shares