Review Speckjes – Vegetarische slager

0
40

Vleesvervangers

Vleesvervangers: ik had er altijd een duidelijke mening over in de tijd dat ik nog ‘gewoon’ vlees uit, maar nu is dat allemaal een beetje anders. Tijd dus voor een nadere kennismaking met de huidige vleesvervangers die je op de markt kunt kopen. Te beginnen met het bekendste merk: de vegetarische slager. Een review van hun speckjes.
Review speckjes van de vegetarische slager | everydayhealthy.nl

Spek of speckjes?

Als voormalig groot liefhebber van bacon en spek is het best her en der een beetje afzien als je dan ineens vegetarier bent geworden. Dat bleek maar weer eens toen manlief besloot dat het tijd werd voor een stamppot boerenkool. Voor mij geen spekjes en rookworst maar ‘krokant gebakken’ (dus niet) blokjes paprika door de boerenkool. Mjah, best lekker maar om eerlijk te zijn niet te vergelijken met een krokant uitgebakken spekje. Toen ik dat aan Natascha vertelde, die al jaren vegetarisch eet, raadde ze me aan om de speckjes van de vegetarische slager eens te proberen.

Aangezien ik de dag erna toevallig toch in de studio moest blijven wachten tot de vaatwasser was aangelegd, leek het me het uitgelezen moment om eens die speckjes te proberen. Ik kocht ze bij de Plusmarkt. Ik kan me herinneren dat die voorheen een veel uitgebreidere collectie hadden met producten van de vegetarische slager maar nu dus nog maar dit en verder niks. Bij nader onderzoek blijkt tot nu toe dat de vleesvervanger collectie bij de Deen volgens mij het meest uitgebreid is (nog niet alle supermarkten bekeken hoor!). Affijn, eerste blik op de verpakking valt me dan weer op dat die foto op de voorkant niet veel goeds beloofd.

Speckjes review | everydayhealthy.nl

Nu ben ik daar natuurlijk een zeiksnor in, maar zeg nou zelf: dat kan beter. Maar aangezien het niet om de buitenkant draait maakte ik snel de verpakking open. Wat erin zit, lijkt nog het meest op de ouderwetse smak qua structuur. Maar dan met een wat bruiner kleurtje. Ik stak een ongebakken stukje in mijn mond en ook qua smaak vond ik het wel wat van smak (smac?) weghebben. Niet vies in ieder geval.

De verpakking beloofd krokante reepjes spek na het bakken maar helaas lukte dat niet bij mij. Ik moet daar wel eerlijk bij zeggen dat ik de reepjes bakte in olie, terwijl ik ondertussen heen en weer liep tussen de keuken waar de vaatwasser werd geinstalleerd en in de tussentijd ook nog andere dingen aan het doen was. Twee dagen hierna hoorde ik van iemand anders dat het bakken in boter met een beetje honing het lekkerste resultaat geeft. Krokant werden ze dus niet, ook niet omdat ik ze te lang liet liggen voor ik ze gebruikte in mijn salade.

Speckjes van de vegetarische slager | everydayhealthy.nl

Ik at ze in de salade die je hierboven zit en qua smaak was het erg lekker in de salade. Het geeft net een beetje meer dat idee dat je hamreepjes of zo in je salade hebt zitten. Dus in die zin ga ik het zeker vaker gebruiken. Voorlopig vind ik het nog niet echt lijken op mijn geliefde spekjes. Maar ik ga ze nog een keer proberen binnenkort dus dan update ik de info hier waar nodig!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Vorig artikel Stoofschotel met zwarte bonen en 1 week vega
Volgend artikelBeweeg!
Simone van den Berg
Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone is natuurvoedingsadviseur en trainer hormoonfactor.

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter