Dessert en koek Paleo

Ricotta cheesecake van Eat drink paleo

Ricotta cheesecake | everydayhealthy.nl

Irena Macri

Je hebt wellicht nog nooit van Irena gehoord, maar Irena is voornamelijk bekend door haar blog Eat drink paleo. Ze komt uit Australië en ik stel me zo voor dat ze daar heel bekend is. Maar om eerlijk te zijn weet ik dat niet zeker. Haha… Ik kwam voor het eerst met haar blog in aanraking toen ik mijn eerste whole30 deed. Ik was op zoek naar lekkere paleo recepten en stuitte op de site van Irena.

Ricotta cheesecake | everydayhealthy.nl

Cheesecake

Haar kookboek had ik al een tijdje als ebook toen ik ineens in een winkel de Nederlandse versie zag staan. Je snapt al dat ik die heb meegenomen. Deze cheesecake komt daaruit en is gemaakt met ricotta. Ricotta is voornamelijk gemaakt van wei en over het algemeen minder problematisch dan kaas met caseïne. Maar als je niet tegen zuivel kunt dan kun je deze beter overslaan.

Ik maakte hem tijdens een kooksessie met Esmee en omdat de cheesecake nogal laag is maakte Es er nog een bodem bij. Dat hoeft overigens niet maar geeft net wat meer structuur aan je cheesecake!

Print

Ricotta cheesecake van Eat drink paleo

  • Author:
  • Yield: 8 personen

Ingredients

  • wat kokosolie (gesmolten) om in te vetten
  • 500 gr ricotta
  • 7 el honing
  • 1 el tapiocameel (wij gebruikten maizena)
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren (dooiers en eiwit gescheiden)
  • 5 el kokosroom (uit de bovenkant van het blik, niet het water nemen)
  • 1-2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kaneel
  • mango, frambozen en banaan om te beleggen

Voor de bodem:

  • 190 gr amandelmeel
  • 100 gr boter
  • 1 ei
  • zout
  • 2 tl maizena
  • 1 el honing

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C. Vet een springvorm in van 22 cm met wat kokosolie en bekleed de bodem en wanden met keukenpapier.
  2. Klop de ricotta met de honing, maizena, vanille, eidoors en kokosroom. Klop de eiwitten in een andere, vetvrije, kom tot stijve pieken en spatel dit voorzichting door het ricotta mengsel. Schep het beslag direct in de springvorm en bak voor 50-60 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  3. De bodem maak je door de ingredienten hiervoor goed te mengen en bak de bodem apart in een springvorm in de oven. Aangezien dit een extra stap was voor ons hebben we de bodem niet meegebakken met de cheeecake, maar ik vermoed dat dat prima kan. Is in ieder geval handiger.
  4. Haal de cheesecae uit de oven en laat volledig afkoelen voor je hem belegd met het verse fruit. Doe er eventueel wat honing overheen voor het serveren

Notes

Irena gebruikte 7 el steviapoeder om de cheesecake te zoeten. Wij gebruikten hiervoor honing wat wel een andere smaak geeft.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit