Ricotta cheesecake van Eat drink paleo

0
16

Ricotta cheesecake | everydayhealthy.nl

Irena Macri

Je hebt wellicht nog nooit van Irena gehoord, maar Irena is voornamelijk bekend door haar blog Eat drink paleo. Ze komt uit Australië en ik stel me zo voor dat ze daar heel bekend is. Maar om eerlijk te zijn weet ik dat niet zeker. Haha… Ik kwam voor het eerst met haar blog in aanraking toen ik mijn eerste whole30 deed. Ik was op zoek naar lekkere paleo recepten en stuitte op de site van Irena.

Ricotta cheesecake | everydayhealthy.nl

Cheesecake

Haar kookboek had ik al een tijdje als ebook toen ik ineens in een winkel de Nederlandse versie zag staan. Je snapt al dat ik die heb meegenomen. Deze cheesecake komt daaruit en is gemaakt met ricotta. Ricotta is voornamelijk gemaakt van wei en over het algemeen minder problematisch dan kaas met caseïne. Maar als je niet tegen zuivel kunt dan kun je deze beter overslaan.

Ik maakte hem tijdens een kooksessie met Esmee en omdat de cheesecake nogal laag is maakte Es er nog een bodem bij. Dat hoeft overigens niet maar geeft net wat meer structuur aan je cheesecake!

Ricotta cheesecake van Eat drink paleo

Prep Time 16 hours 44 minutes
Cook Time 16 hours 44 minutes
Servings 8 personen
Author Aangepast van Irena Macri

Ingredients

  • wat kokosolie gesmolten om in te vetten
  • 500 gr ricotta
  • 7 el honing
  • 1 el tapiocameel wij gebruikten maizena
  • 1 tl vanille extract
  • 4 eieren dooiers en eiwit gescheiden
  • 5 el kokosroom uit de bovenkant van het blik, niet het water nemen
  • 1-2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el kaneel
  • mango frambozen en banaan om te beleggen

Voor de bodem:

  • 190 gr amandelmeel
  • 100 gr boter
  • 1 ei
  • zout
  • 2 tl maizena
  • 1 el honing

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Vet een springvorm in van 22 cm met wat kokosolie en bekleed de bodem en wanden met keukenpapier.
  • Klop de ricotta met de honing, maizena, vanille, eidoors en kokosroom. Klop de eiwitten in een andere, vetvrije, kom tot stijve pieken en spatel dit voorzichting door het ricotta mengsel. Schep het beslag direct in de springvorm en bak voor 50-60 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  • De bodem maak je door de ingredienten hiervoor goed te mengen en bak de bodem apart in een springvorm in de oven. Aangezien dit een extra stap was voor ons hebben we de bodem niet meegebakken met de cheeecake, maar ik vermoed dat dat prima kan. Is in ieder geval handiger.
  • Haal de cheesecae uit de oven en laat volledig afkoelen voor je hem belegd met het verse fruit. Doe er eventueel wat honing overheen voor het serveren

Notes

Irena gebruikte 7 el steviapoeder om de cheesecake te zoeten. Wij gebruikten hiervoor honing wat wel een andere smaak geeft.

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter