Everyday Healthy

Rode koolsalade met macadamia – fris en knapperig

rode kool salade met macadamia

Knapperig en zoet

Deze heerlijke rode koolsalade met macadamia noten is knapperig door de rauwe rode kool en lekker zoet door de appel en de dressing. Ik vind hem persoonlijk echt heerlijk bij een barbecue of als een lunchgerecht.

Macadamia

Als het aankomt op noten dan vind ik de macadamia noot toch eigenlijk wel een van de lekkerste noten die er is. Ook een van de vetste maar toch; zeker een van mijn favorieten. Hou jij niet van macadamia dan kun je die hier natuurlijk ook goed vervangen door bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten of – als je een notenallergie hebt – helemaal weglaten.

Paleo 2.0

Ik ben nu aan het lezen in het nieuwe boek van Evert Berkelaar: Paleo 2.0. Mijn recepten staan daar ook in trouwens, mocht je die nog niet gespot hebben.. 🙂 maar het boek is ook echt een aanrader. Het was natuurlijk ook wel tijd dat er een paleo update kwam dus heel fijn dit boek!

Deze rode koolsalade met macadamia is hoe dan ook paleoproof en gewoon enorm lekker. Sterker nog: ik denk dat ik deze vandaag ga maken. Ik zit de hele dag in een fotoshoot weer en ik moet wel zeggen dat ik er toch moeite mee heb om een beetje normaal te blijven eten tijdens shoots. Het is niet makkelijk om weerstand te bieden aan alle verleidingen.

Ik merk dat dat beter gaat op het moment dat ik zorg dat ik een eigen lunch al kant- en klaar bij me heb. Dan ben ik minder geneigd om dan toch maar iets naar binnen te werken.

Ben je fan van rode kool? Probeer dan ook eens deze rode koolsalade met geroosterde avocado.

Porties: 2

Rode kool salade met Macadamia's

Rode kool salade met Macadamia's
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes

Ingredienten

  • ½ rode kool, geraspt of heel fijn gesneden
  • 140 gr macadamianoten, gezouten
  • 1 el kokosolie
  • ½ tl gerookte paprika
  • 1 el honing
  • 1 groene appel
  • ½ bosje verse koriander

Dressing

  • 1 limoen
  • 1 stukje citroengras
  • 3 el ahornsiroop
  • 4 el olijfolie
  • 2 el sesamolie

Instructies

    1. Rooster als eerste de macadamianoten in een koekenpan. Haal uit de pan en houd even apart. Doe vervolgens de kokosolie, honing en gerookte paprika in de pan en laat smelten. Voeg dan de noten weer toe. Schud de noten even door de pan zodat ze allemaal een jasje van het honing, olie, paprika mengsel. Laat even karameliseren, maar pas op dat ze niet aanbranden! Laat vervolgens het notenmengsel afkoelen op een stuk bakpapier.
    2. Pers het sap uit de limoenen. Doe de ahornsiroop samen met het sap en het stukje citroengras in de pan. Breng dit op hoog vuur aan de kook en laat vervolgens op lager vuur ongeveer 15 minuten inkoken. Haal de pan van het vuur, verwijder het stukje citroengras en voeg al kloppend de beide oliesoorten toe.
    3. Maak, terwijl de dressing inkookt, alvast de rest van de salade klaar. Snijd de appel in dunne reepjes. Doe de rode kool met de appel in een mooie schaal. Meng met fijngesneden koriander naar smaak.
    4. Hak de gekarameliseerde noten grof met een mes en voeg toe aan de salade. Mix dan de dressing door de salade en garneer eventueel nog met extra noten en koriander.


    Lekker als bijgerecht voor een zomerse BBQ of bij een gegrilde hamburger!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen