Home ยป Romige kippensoep met broccoli

Romige kippensoep met broccoli

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Romige kippensoep

Romige kippensoep

Ik hou van kippensoep en deze romige variant is een absolute topper en zeker de moeite waard om eens te proberen. Er zit ook nog eens lekker veel groente in, dus je hebt er een complete maaltijd aan!

Romige kippensoep met broccoli

Romige kippensoep met broccoli

Yield: 4
Cook Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutes

Ingredients

  • 2 el kokosolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 750 ml kippenbouillon
  • 500 gr kipfilet
  • 200 ml kokosmelk (half blik)
  • 2 el grove mosterd
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gebroken
  • 250 gr kastanjechampignons, klein gesneden
  • 2 el arrowroot, opgelost in 1 dl water
  • zout en peper

Instructions

    1. Neem een flinke soeppan en verhit hierin 1 el kokosolie. Fruit de ui tot deze glazig is, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
    2. Voeg de broccoliroosjes, bouillon en de kipfilet toe en kook het geheel tot de kip gaar is.
    3. Haal de kipfilets uit de soep en pluk deze met behulp van twee vorken uit elkaar tot je losse stukken hebt. In stukken snijden kan natuurlijk ook. Voeg de kip weer toe.
    4. Verhit de andere el kokosolie in een koekenpan en bak hierin de champignons uit.
    5. Voeg de kokosmelk toe, de mosterd en de champignons en breng op smaak met zout en peper. Wil je de soep wat dikker hebben? Voeg dan de arrowroot opgelost in water toe en laat even doorkoken
    6. Serveer de soep wanneer deze nog lekker warm is

    Bewaren:
    Bewaar de soep in de koeling tot drie dagen of vries het in tot gebruik. Voor gebruik natuurlijk even opwarmen


Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares