Everyday Healthy

Romige knolselderijsoep met gerookte makreel

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met gerookte makreel

Ik eet over het algemeen te weinig vis. Dus probeer ik het te verwerken in wat klassiekers waar ik gek op ben. Neem nu deze knolselderijsoep. Een van mijn favorieten en met wat gerookte makreel erover is dit een topper. Lekker als doordeweekse maaltijd! Ook handig om wat extra te maken en in te vriezen bijvoorbeeld.

Je kunt hier vis uit blik voor gebruiken of gerookte makreelfilet kopen bij de visboer.

Porties: 4 personen

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 30 minutes

Ingredienten

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 1 prei, witte gedeelte in ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 knolselderij, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml kokosmelk of amandelmelk (optioneel)
  • 200 gr makreel met peper
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Instructies

    1. Verhit een ruime soeppan met wat kokosolie en fruit hierin de ui aan tot glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en de knolselderij blokjes. Bak het even mee en voeg dan de bouillon toe.
    2. Breng het geheel aan de kook en laat even doorkoken tot de knolselderij zacht is.
    3. Pureer de soep met de staafmixer. Als de soep te dik is voeg dan of wat water toe of wat kokos- of amandelmelk.
    4. Serveer de soep met de stukjes makreel erin.
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen