Home ยป Romige knolselderijsoep met gerookte makreel

Romige knolselderijsoep met gerookte makreel

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met gerookte makreel

Ik eet over het algemeen te weinig vis. Dus probeer ik het te verwerken in wat klassiekers waar ik gek op ben. Neem nu deze knolselderijsoep. Een van mijn favorieten en met wat gerookte makreel erover is dit een topper. Lekker als doordeweekse maaltijd! Ook handig om wat extra te maken en in te vriezen bijvoorbeeld.

Je kunt hier vis uit blik voor gebruiken of gerookte makreelfilet kopen bij de visboer.

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel

Yield: 4 personen
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 1 prei, witte gedeelte in ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 knolselderij, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 liter bouillon
  • 100 ml kokosmelk of amandelmelk (optioneel)
  • 200 gr makreel met peper
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Instructions

    1. Verhit een ruime soeppan met wat kokosolie en fruit hierin de ui aan tot glazig. Voeg de prei en de bleekselderij toe en de knolselderij blokjes. Bak het even mee en voeg dan de bouillon toe.
    2. Breng het geheel aan de kook en laat even doorkoken tot de knolselderij zacht is.
    3. Pureer de soep met de staafmixer. Als de soep te dik is voeg dan of wat water toe of wat kokos- of amandelmelk.
    4. Serveer de soep met de stukjes makreel erin.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares