Hoofdgerecht Vegan

Romige (vegan) pasta penne met paddestoelen

Romige vegan pasta | everydayhealthy.nl

De laatste tijd – of eigenlijk de laatste paar dagen – begin ik me toch af te vragen of ik niet beter af en toe wel wat vlees kan eten. De reden is dat ik merk dat ik – sinds ik vleesloos eet – veel te veel granen en pasta eet. En andere dingen die ik beter niet kan eten. Suiker, ijsjes (we zitten dan ook in Italie op het moment dus land van het lekkere ijs natuurlijk) en niet de beste keuzes dus.

Wat heeft dat met vlees te maken?

Ja niks natuurlijk, behalve dat we – eenmaal terug van vakantie – weer een maand een whole30 willen doen. Of een eigen variant die daar heel dicht in de buurt komt. En hoewel er een vegetarische variant is op de whole30 en zelfs een visvariant, is het bij uitstek natuurlijk niet vegetarisch. Dus gisteravond ben ik daar eens ingedoken.

En dat heeft me dan weer sterk doen twijfelen of ik niet toch…. De ene kant van me roept… ‘Neeeee, geen vlees…!!’ De andere kant roept ‘Kan best als het verantwoord vlees is’ Ik ben er natuurlijk niet mee begonnen uit gezondheidsoverwegingen. Dat maakt het moeilijker. Want de toestanden in de vleesindustrie blijven en de misstanden in de slacht blijven. Dus die beelden raak ik nooit meer kwijt vrees ik.

Print

Romige (vegan) pasta penne met paddestoelen

Romige vegan pasta | everydayhealthy.nl

5 from 1 reviews

  • Author:
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegan

Ingredients

  • 500 gr kastanje champignons
  • 1 takje verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 gr penne
  • 1 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 75 gr pijnboompitten
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Walnoten voor erover

Instructions

  1. Doe de cashewnoten in een kom en laat deze minimaal 30 minuten weken.
  2. Snij ondertussen de paddestoelen en pureer de knoflook
  3. Doe de olijfolie in de pan en bak de ui, paddestoelen met de knoflook, de pijnboompitten, rozemarijn, tijm, zout en peper samen. Bak voor ongeveer 10 minuten of tot alles echt zacht is.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Doe ongeveer een derde van je paddestoelmengsel in de blender, voeg het champignonvocht uit de pan erbij en laat de rest apart in een kom staan.
  6. Voeg de geweekte cashewnoten erbij met de edelgist, amandelmelk, sap van 1/2 citroen, een eetlepel olijfolie, beetje zout en peper.
  7. Blend tot het glad en romig is.
  8. Voeg de pasta in de pan met het paddestoelenmengsel erbij en doe het roommengsel erbij. Verhit voor een paar minuten, voeg de andere helft van het citroensap erbij en meng het goed door.
  9. Serveer met gehakte walnoten eroverheen.

Lastig dus… En een discussie waar ik voor mezelf nog niet uit ben. Met vis heb ik minder moeite, dus wellicht dat ik voor die optie ga.

Ondertussen heb ik hier een waanzinnig lekker recept voor een vegan pasta penne met een berg paddestoelen. Erg lekker en het vlees mis je hier zeker niet!

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

2 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

  • Wat een geweldig lekker recept is dit, staat meteen in m’n persoonlijke top 10!
    Ik volg sinds een week of 6 een heel streng dieet i.v.m. een chronische ziekte. Ik mag een heleboel dingen niet en dat is niet erg want het werkt, maar wat is het fijn als je dan zulke lekkere recepten vindt, zodat het recepten repertoire steeds groter wordt. Dankjewel! 🙂

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen