Delen is leuk!

Romige vegan pasta | everydayhealthy.nl

De laatste tijd – of eigenlijk de laatste paar dagen – begin ik me toch af te vragen of ik niet beter af en toe wel wat vlees kan eten. De reden is dat ik merk dat ik – sinds ik vleesloos eet – veel te veel granen en pasta eet. En andere dingen die ik beter niet kan eten. Suiker, ijsjes (we zitten dan ook in Italie op het moment dus land van het lekkere ijs natuurlijk) en niet de beste keuzes dus.

Wat heeft dat met vlees te maken?

Ja niks natuurlijk, behalve dat we – eenmaal terug van vakantie – weer een maand een whole30 willen doen. Of een eigen variant die daar heel dicht in de buurt komt. En hoewel er een vegetarische variant is op de whole30 en zelfs een visvariant, is het bij uitstek natuurlijk niet vegetarisch. Dus gisteravond ben ik daar eens ingedoken.

En dat heeft me dan weer sterk doen twijfelen of ik niet toch…. De ene kant van me roept… ‘Neeeee, geen vlees…!!’ De andere kant roept ‘Kan best als het verantwoord vlees is’ Ik ben er natuurlijk niet mee begonnen uit gezondheidsoverwegingen. Dat maakt het moeilijker. Want de toestanden in de vleesindustrie blijven en de misstanden in de slacht blijven. Dus die beelden raak ik nooit meer kwijt vrees ik.

Romige (vegan) pasta penne met paddestoelen

Gang Vegan
Voorbereidingstijd 16 uur 43 minuten
Bereidingstijd 16 uur 43 minuten
Porties 2 personen
Auteur Simone

Ingrediënten

 • 500 gr kastanje champignons
 • 1 takje verse rozemarijn
 • paar takjes verse tijm
 • 2 el Italiaanse kruiden
 • 1 ui fijn gesneden
 • 1 teentje knoflook
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • 100 gram cashewnoten
 • 150 gr penne
 • 1 citroen
 • 1 el edelgistvlokken
 • 75 gr pijnboompitten
 • 1 tl chilivlokken
 • olijfolie
 • zout
 • peper
 • Walnoten voor erover

Instructies

 • Doe de cashewnoten in een kom en laat deze minimaal 30 minuten weken.
 • Snij ondertussen de paddestoelen en pureer de knoflook
 • Doe de olijfolie in de pan en bak de ui, paddestoelen met de knoflook, de pijnboompitten, rozemarijn, tijm, zout en peper samen. Bak voor ongeveer 10 minuten of tot alles echt zacht is.
 • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Doe ongeveer een derde van je paddestoelmengsel in de blender, voeg het champignonvocht uit de pan erbij en laat de rest apart in een kom staan.
 • Voeg de geweekte cashewnoten erbij met de edelgist, amandelmelk, sap van 1/2 citroen, een eetlepel olijfolie, beetje zout en peper.
 • Blend tot het glad en romig is.
 • Voeg de pasta in de pan met het paddestoelenmengsel erbij en doe het roommengsel erbij. Verhit voor een paar minuten, voeg de andere helft van het citroensap erbij en meng het goed door.
 • Serveer met gehakte walnoten eroverheen.

Lastig dus… En een discussie waar ik voor mezelf nog niet uit ben. Met vis heb ik minder moeite, dus wellicht dat ik voor die optie ga.

Ondertussen heb ik hier een waanzinnig lekker recept voor een vegan pasta penne met een berg paddestoelen. Erg lekker en het vlees mis je hier zeker niet!