Lunch Paleo Salades Vegetarisch Whole30 lunch

Salade in een pot – handig om mee te nemen

Salade in een pot | everydayhealthy.nl

Ik moet eerlijk toegeven dat ik een salade in een pot of op zijn engels een ‘salad in a jar’ schaalde onder de noemer: ziet er leuk uit maar is niet meteen heel praktisch. Maar toen Esmée en ik afgelopen maandag samen aan het koken waren en ik een overdosis bietjes had bedachten we dat we er ook maar eens een moesten maken. Bovendien zou ik die avond alleen thuis zijn dus kon ik de salade meteen als avondeten laten fungeren.

Dus we maakten de salade met de ingrediënten die we voor hand hadden. En at ik het uren later als avondeten. Bleek het toch wel een heel slim concept te zijn. De ingrediënten blijven vers doordat de dressing onderin de pot zit en dus niet zorgt voor slappe blaadjes. Dus als meeneemlunch is het best een handig ding. Blijft het alsnog wel aan te raden om iets van een koeling te hebben om de salade in te bewaren maar in de pot blijft het redelijk goed geconserveerd.

En deze salade was ook nog eens heerlijk. Door de mango en de bietjes lekker zoet, knapperige radijsjes, rauwe broccoli en veldsla. Kortom ik ben fan!

Salade in een pot | everydayhealthy.nl

 

Print

Salade in een pot – handig om mee te nemen

Salade in een pot | everydayhealthy.nl
  • Author:
  • Prep Time: 10 minuten
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Salade
  • Method: Rauw

Ingredients

  • 3 el mayonaise
  • 2 el fruitazijn naar keuze
  • peper en zout
  • 1 gekookt bietje, in blokjes
  • 1/2 broccoli, geraspt of gemalen in de keukenmachine
  • paar radijsjes in plakjes
  • 1 mango, in blokjes
  • pecannoten, 50 gr
  • handje veldsla
  • 1 grote glazen pot

Instructions

  1. Maak de dressing door de mayonaise en de azijn te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
  2. Giet de dressing voorzichtig onder in de fles.
  3. Doe hier de blokjes biet op, daarna de broccoli, de radijs, mango, pecannoten en de veldsla als laatste. Schroef de deksel op de pot en bewaar in de koeling tot je hem nodig hebt.
  4. Als je wilt gaan eten kun je de pot het beste omkeren boven een kom, mix de dressing door alle ingrediënten en eet smakelijk!

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone

Simone

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

2 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit