Home ยป Scrambled egg bowl

Scrambled egg bowl

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Scrambled egg bowl of roereikom

Roereikom

Klinkt toch heel anders dan scrambled eggs. Hahaha.. Maar het is natuurlijk gewoon hetzelfde. Deze scrambled egg bowl is in weze de oude vertrouwde versie van het roerei, maar dan in een kom. Ik eet dit echt heel erg graag ’s morgens. Ten eerste kost het me bijna geen tijd om te maken. En het vult als de bovenste beste. De rest van de dag kan ik er goed op teren.

Scrambled egg bowl

Scrambled egg bowl

Yield: 2 personen
Cook Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Ingredients

  • 150 gr kerstomaatjes
  • 150 gr champignons
  • 8 eieren
  • 1 el kokosolie
  • 150 gr spekreepjes
  • 1 avocado
  • basilicumblaadjes als garnering

Instructions

    1. Halveer de kerstomaatjes en de champignons of snijd ze in kwarten. Breek de eieren in een kom en kluts ze met peper en zout naar smaak met een garde.
    2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin de spekjes uit. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
      Bak de champignons in dezelfde pan tot ze gaar zijn. Schep ze uit de pan en zet apart. Voeg de eieren aan de pan toe en blijf roeren tot ze gaar zijn.
    3. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
      Verdeel de scrambled eggs over 2 kommen. Schep de spekjes, de champignons en de tomaatjes erbij en schik de plakjes avocado in de kommen. Bestrooi als laatste met de basilicumblaadjes

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares