Home ยป Spinaziesmoothie – groene power in de ochtend!

Spinaziesmoothie – groene power in de ochtend!

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Power spinaziesmoothie

Deze groene spinaziesmoothie is een goed begin van de dag. Ik heb het voor de foto in een glas gedaan maar eigenlijk kun je een smoothie beter in een kom doen en vervolgens beleggen met de nodige dingen waar je op moet kauwen. Het kauwen op je smoothie zorgt namelijk dat de vertering meteen op gang komt.

Vertering van koolhydraten begint in je mond. Klok je de smoothie in een keer achterover dan mis je dus een stuk van je vertering. Dat is zonde, want zoals de poepdokter ooit zei ‘ dan maak je hele dure poep’. En mis je vervolgens al die goede voedingsstoffen die er in zitten.

Green juice

Ik voeg bij nagenoeg elke smoothie die ik maak ook graag een schepje Green Juice toe. Dat geeft nog meer voedingswaarde aan mijn smoothie. Niet iedereen houdt van de smaak van green juice maar vind je de smaak niet lekker voeg er dan eventueel een schepje honing bij.

Maak zelf je amandelmelk met dit eenvoudige recept!

Spinaziesmoothie

Spinaziesmoothie

Yield: 2 glazen
Prep Time: 5 minutes
Total Time: 5 minutes

Wist je dat je een smoothie het beste een beetje kunt kauwen in je mond voor je het doorslikt? Op die manier zet je de vertering meteen in gang en neemt je lichaam beter al die vitamines en mineralen op!

Ingredients

  • 200 ml amandelmelk
  • 100 gr spinazie
  • 1 tl gemberpoeder
  • halve sinaasappel (stukjes zonder schil)
  • 1 peer, geschild en klokhuis verwijderd

Instructions

    1. Doe alle ingredienten bij elkaar in een blender of high speed blender en draai tot het een glad geheel wordt. Drink meteen.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares