Everyday Healthy

Stevig ontbijt met zoete aardappel

Zoete aardappel ontbijtschotel

Lekker stevig ontbijt!

Dit is een ontbijt wat niet voor iedereen even goed valt denk ik. Het is namelijk behoorlijk stevig, maar he, als het je teveel is op de vroege ochtend, dan kun je er natuurlijk altijd een lunch van maken. Of een diner. Ook dat is een prima optie bij deze zoete aardappel ovenschotel.

Weekend

Persoonlijk zou ik dit niet meteen eten op een doordeweekse dag. Het is namelijk niet heel snel. Maar in het weekend? Waarom niet. Het zit bomvol met goede voedingsstoffen en zorgt er gegarandeerd voor dat je de rest van de dag door komt zonder suikerdips of honger gevoelens. Trust me!

Zoete aardappel ovenschotel

Als je erover nadenkt hebben de Engelsen dat nog niet zo heel gek bekeken met hun full english breakfast. En dan is dit daar zeker een gezondere variant op. Hou je wel van een stevig ontbijt? Check dan ook eens de boerenkool frittata!

Porties: 2

Zoete aardappel ovenschotel

Zoete aardappel ovenschotel

Dit ontbijt duurt wat langer maar is een heerlijk begin van een langzame weekenddag. Of bewaar wat voor de volgende ochtend.

Kooktijd 40 minutes
Totale tijd 40 minutes

Ingredienten

  • 2 zoete aardappels, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 paprika, rood (laat weg als je geen nachtschade wilt eten), in blokjes
  • 2 worstjes naar keus
  • 4 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • peper en zout

Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
    2. Verhit een ruime koekenpan met een beetje kokosolie en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de paprika, knoflook en zoete aardappel toe en bak tot bijna gaar. Het gaart in de oven nog verder dus hoeft niet super zacht te zijn.
    3. Ondertussen bak je de worstjes in een andere pan gaar.
    4. Klop de eieren los met de amandelmelk en breng op smaak met zout en peper.
    5. Neem een ovenschaal en doe alle groenten erin. Doe de worstjes ook in de schaal en giet de eieren eromheen.
      Bak de ovenschaal ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares