Menu
Koolhydraatarm / Soep / Whole30

Thaise soep met courgette noedels en biefreepjes

Delen is leuk!

Thaise soep met courgettenoedels en biefstuk

Thaise soep met courgettenoedels

Als je ooit wel eens in Azië bent geweest dan heb je er ongetwijfeld wel eens een overheerlijke kom met noedels gegeten. Ramen in Japan, noodles in Thailand en ongetwijfeld heeft elk land een andere benaming. Ik vind het een heerlijk gerecht. Ideaal voor een lichte maaltijd. Door de hitte van de bouillon gaart het rundvlees een beetje en ben je het rauwe kwijt. Laat het evenwel niet te lang garen want dat is zonde.

Opgieten en meteen eten is dus het advies! Probeer ook eens deze overheerlijke bloemkoolsoep met spekjes

Thaise noedelsoep met biefstuk

Thaise noedelsoep met biefstuk

Yield: 2 personen
Cook Time: 30 minutes
Total Time: 30 minutes

Ingredients

  • 500 ml runderbouillon
  • 1/2 stengel citroengras gekneusd
  • 5 cm gember of galangal in plakjes
  • 2 djeroek peroet blaadjes (toko)
  • 1 rode chili peper in dunne ringetjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • 100 gr shiitake in plakjes
  • 150 gr biefstuk zo dun mogelijk gesneden
  • 2 courgette in noodles/spaghetti
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 2 el koriander fijngehakt

Instructions

    1. Breng de bouillon aan de kook en voeg het citroengras, de gember en de djeroek peroet blaadjes toe. Zet het vuur laag en laat de bouillon 5-10 minuten zachtjes koken
    2. Voeg daarna de rode peper, de tomaat en de shiitakes toe en de bouillon nog even zachtjes koken tot de tomaat uit elkaar begint te vallen en de shiitakes gaar zijn
    3. Verdeel intussen de courgette noodles over 2 kommen en leg hier de plakjes biefstuk op; door de hete bouillon zal de biefstuk een beetje garen in de bouillon
    4. Haal de pan van het vuur. Breng de bouillon op smaak met de vissaus. Halveer de limoen, pers het sap van 1 helft uit en voeg aan de bouillon toe. Snij de andere helft in partjes
    5. Schep de bouillon in de kommen en bestrooi de soep met de bosuitjes en de koriander. Serveer met de partjes limoen erbij.
Simone van den Berg About Author

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

No Comments

    Leave a Reply

    shares