Home » Vegaburger met kastanje en champignons

Vegaburger met kastanje en champignons

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Heerlijke vegaburger met kastanje en champignons

Lekkere vegaburger

Hoe vaak heb je een kant- en klare vegaburger uit de supermarkt gehaald? En heb je daar wel eens goed naar de lijst met ingrediënten gekeken? Die bevat van alles wat je normaal niet in een keukenkastje hebt staan. Dingen die je liever eigenlijk niet in je lichaam zou moeten stoppen. Bovendien is zelf maken goed te doen. Deze burger heeft dan toevallig wel wat meer tijd nodig maar dan heb je wel wat! Heerlijk met kastanjes en champignons!

Ook erg lekker met champignons is deze paddenstoelensoep!

Vegaburger met kastanje en champignons

Vegaburger met kastanje en champignons

Yield: 6 burgers
Prep Time: 30 minutes
Cook Time: 45 minutes
Total Time: 1 hour 15 minutes

Deze burger is heerlijk en vega! Het kost wel wat meer tijd om hem te maken en even bakken in een pan gaat helaas niet maar het resultaat is zeker de moeite waard!

Ingredients

  • 1 zoete aardappel, in plakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 450 gr kastanjechampignons, in plakjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 25 gr walnoten
  • 50 gr kastanjepuree
  • ½ tl tijm, gedroogd
  • ½ tl rozemarijn, gedroogd
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gember
  • 125 gr amandelmeel (plus eventueel extra als het vochtig is)
  • 1 ei
  • 1 el chiazaad
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • Om te serveren: zoete aardappelfriet en pittige chili mayonaise

Instructions

    1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Schuif de plakken zoete aardappel in de oven en bak deze gaar voor ongeveer 15 minuten.
    2. Ondertussen verhit je een ruime koekenpan en hierin verhit je de kokosolie. Bak hierin de ui, de knoflook en de champignons gaar. Laat dit goed uitlekken in een zeef.
    3. In de kom van je keukenmachine doe je de walnoten, kastanjepuree, alle kruiden en specerijen, amandelmeel, ei, chiazaad, zout en peper. Maal dit fijn. Voeg de zoete aardappel en het champignonmengsel toe en draai het geheel tot een iets grof mengsel.
      Let op dat het veel natter en zachter is dan een normale burger! Je bakt deze burgers dan ook in de oven en niet in een pan.
    4. Vorm van het mengsel 6 burgers en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
      Schuif in de oven en bak voor ongeveer 45 minuten of tot de bovenkant droog en het geheel iets stevig aanvoelt. Het mag nog wel een beetje meegeven maar niet te zacht zijn.
    5. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen voor je ze eraf haalt.
      Serveer met zoete aardappelfrietjes en een pittige chili-mayonaise

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een comment achter

shares