Everyday Healthy

Vegan paddenstoelensoep – niet zo sexy maar des te lekkerder!

Vegan paddenstoelensoep

Vegan paddenstoelensoep

Ik geef toe dat dit niet meteen de meest sexy soep is die je ooit gezien hebt. Maar als dat de reden is dat je nu denkt; die bruine derrie ga ik echt niet maken? Dan moet ik je toch verzoeken om nog even na te denken. Ik maakte deze vegan paddenstoelensoep voor het tweede nummer van 2019 waarbij een special van maaltijdsoepen zat. Allemaal heerlijke soepen maar deze – onooglijke – soep was toch eigenlijk wel mijn favoriet. De soep zit bomvol met heerlijke smaken. Smaken die in de winter echt perfect zijn.

Lelijk eendje wordt mooie zwaan dus. Of zoiets… Hoe dan ook; deze vegan soep is echt een aanrader! Het is een vegan soep maar je kunt het natuurlijk naar wens uitbreiden met wat kip of krokant gebakken spekjes. Of – als je een soep wilt die wat mooier is om te serveren – probeer dan eens deze bloemkoolsoep.

Porties: 4 personen

Vegan paddenstoelensoep

Vegan paddenstoelensoep

Een vegan paddenstoelensoep die perfect is voor de gure herfstdagen!

Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes

Ingredienten

  • 60 gr gedroogde shii-take
  • 2 el koksolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 300 gr gemengde paddenstoelen, in stukken (ik gebruikte shii-take, oesterzwam, kastanjechampignons, gewone champignons)
  • 3-4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 – 750 ml groenten bouillon (begin met 500 ml en voeg meer toe indien nodig)
  • 1 blik kokosmelk
  • Extra paddenstoelen voor serveren
  • Peper en zout

Instructies

    1. Doe de gedroogde shii-take in een kom en giet hier heet water overheen. Laat een minuut of tien staan.
      Ondertussen verhit je een pan met kokosolie en bak hierin de ui, knoflook en de paddenstoelen goed aan. Giet de shii-take af en vang het weekvocht op.
    2. Voeg de bouillon, de tijm en rozemarijn toe plus het weekvocht toe en kook het geheel tot de paddenstoelen gaar zijn.
      Pureer de soep en voeg de kokosmelk toe. Als de soep te dik is voeg je nog wat extra bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
      Bak de extra paddenstoelen in een koekenpan met olie en serveer deze op de soep.
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

delingen