Everyday Healthy

Venkel-kipsalade met sinaasappel

Kip-venkelsalade met sinaasappel | everydayhealthy.nl

Venkel met sinaasappel

Venkel: ik ben er echt fan van. Vind het een heerlijke groente met die vage anijssmaak. Lekker rauw in salades of langzaam gestoof in de koekenpan met veel boter. Heerlijk! O en als je dat doet in die pan, voeg daar dan een stuk korst van parmezaan aan toe en laat het heel langzaam garen. Dat is zoooo lekker! Affijn, deze salade is niet gestoofd maar hier is de venkel rauw en combineerde ik het met sinaasappel. Venkel en sinaasappel gaat erg goed samen en eigenlijk wel meer fruit. Ik gebruik afwisselend kersen (doen! Zeker nu ze zo lekker zijn op het moment) appel, nectarine, mango of sinaasappel.

Venkel sinaasappelsalade | everydayhealthy.nl

Doordat venkel zo stevig is, is het ook ideaal om mee te nemen als lunch. Tom heeft dit al meerdere keren meegenomen naar de markt (wel in een klein koeltasje met een koelelement want als het warm weer is wil je de kip niet zo lang laten broeien!) en is er erg enthousiast over.

Spierpijn

Terwijl ik dit zit te tikken (op zondagmiddag) heb ik een lamme rechterarm. Ik besloot namelijk vanmorgen om maar vast te beginnen met schilderen van het huis. Met als gevolg dat ik de eettafel geschilderd heb, de ombouw van de kachel, het muurtje bij de keuken en een stuk van het trapportaal. Ja ja, als ik eenmaal de smaak te pakken heb! Eigenlijk wilde ik stiekem ook nog wel alle boeken vast naar boven sjouwen en dan de grote muur vast schilderen maar dan was Tom boos geworden denk ik. Niet omdat hij niet wil dat ik schilder maar die trap elke keer op en neer is niet zo heel erg goed voor mijn enkel dus uhm… ik heb het maar niet gedaan.

Ik zou nu wel een bak van deze salade opkunnen eigenlijk maar je snapt hem al; de foto is niet van vandaag… Zucht… Van de week gaan we weer door met het huis. Het is ook hoog tijd ook. We wonen er nu bijna 20 jaar en de woonkamer is weliswaar een paar keer geschilderd maar de vloer ligt er nog steeds van het begin in en is zoooooo lelijk…. Affijn… Wordt vervolgd!

Porties: 2 personen

Venkel-kipsalade met sinaasappel

Venkel-kipsalade met sinaasappel

Als het het schoonmaken van de sinaasappel te veel gedoe vind kun je natuurlijk ook een andere vrucht nemen... 🙂

Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale tijd 20 minutes

Ingredienten

 • 1 venkel
 • 2 sinaasappels
 • 100 gr kipfilet
 • peterselie

Dressing

 • 2 el mayonaise
 • 2 el perzik-abrikoos azijn
 • peper
 • zout

Instructies

 1. Zet een pannetje op het vuur met water en kook hierin de kipfilet gaar. Dit duurt een minuutje of tien. Afhankelijk van de dikte van je kip natuurlijk. Laat even afkoelen en trek met twee vorken of met je handen uit elkaar.
 2. Snij de venkel zo dun mogelijk Een mandoline is ideaal maar die heb ik ook niet dus een mes werkt ook prima. Doe de venkel in een kom en schil de sinaasappel boven de kom zo dik dat je het wit van de partjes meteen meeschilt.
 3. Snij met een scherp mes de partjes uit de sinaasappel zodat je alleen het vruchtvlees over hebt.
 4. Knijp het restant sap nog even uit boven je venkel en herhaal met de tweede sinaasappel
 5. Doe de kip erbij en roer het geheel om.
 6. Maak de dressing door de ingredienten te combineren en verdeel door je salade. Serveer met wat gehakte peterselie eroverheen
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Al vanaf jongs af aan is Simone geinteresseerd in lekker koken. Door een ongeluk een aantal jaren geleden werd ze zich bewust van de invloed die voeding kan hebben op je gezondheid en begon de zoektocht naar de optimale manier om te eten. Simone heeft inmiddels de opleiding natuurvoedingsadviseur afgerond en Trainer hormoonfactor. Op dit moment is ze bezig met de opleidingen: Primal Health Coach, Overgang en voeding en Advanced Functional Nutrition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

shares