glutenvrij Koolhydraatarm Lunch Salades Vegetarisch

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas | everydayhealthy.nl

Venkel

Ik hou van venkel. Niet iedereen is even gecharmeerd van de anijs-achtige smaak maar ik eet het vaak en graag. Venkel kun je prima rauw eten mits je het dun schaaft. Ik heb hiervoor sinds kort een mandoline. Ik was al tijden op zoek naar een goede toen ik tegen mijn favoriete merk microplane aanliep. Microplane kende ik verder alleen van de raspen maar de mandoline is ook top. Ik moest wel even wennen want het is er eentje die je met de hand vasthoudt. (en nee dit is geen reclame boodschap. Ik vind het gewoon een fijn ding)

Venkelsalade met granaatappel | everydayhealthy.nl

Venkel is goed voor de spijsvertering en werkt antibacterieel in het lichaam. Goed om te eten als je verkouden bent of last hebt van menstruatiekrampen. Dat schijnt iets beter te worden met venkel. Bovendien bevat venkel heel veel vezels, vitamine C, calcium en nog zo wat andere mineralen. Dus met deze salade ben je in ieder geval lekker bezig als het gaat om vezels en gezonde stofjes… 🙂 En nog belangrijker: het is erg lekker!

Venkelsalade met granaatappel | everydayhealthy.nl

Ben je fan van venkel? Probeer dan ook eens mijn Venkel-kipsalade of een alternatief venkelsalade recept.

Print

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas | everydayhealthy.nl

Wil je de salade vegan maken? Laat dan de geitenkaas weg en vervang de mayonaise in de dressing door (bijvoorbeeld) avocado olie.

  • Author:
  • Prep Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Salade

Ingredients

  • 1/2 venkelknol, dun geschaafd
  • 1/2 winterpeen, dun geschaafd
  • 75 gr granaatappelpitjes
  • 50 gr geitenkaas, verbrokkeld
  • handje veldsla
  • plukje kervel

Dressing:

Instructions

  1. Hussel alle ingrediënten (behalve de kervel) door elkaar in een kom. Maak de dressing en meng die door de salade heen.
  2. Serveer met wat kervel

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

Voeg comment toe

Klik hier om een comment te plaatsen

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen

Niks missen?

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit