Venkelsalade

0
123

20120510-_MG_91134

Venkel is typisch zo’n groente waar mensen een haat liefde verhouding mee hebben. Ik vind het heerlijk en eigenlijk eet ik het te weinig. Deze salade is perfect voor de zomer en is makkelijk aan te passen door bijvoorbeeld een beetje vlees toe te voegen, of de feta te vervangen door een andere kaassoort. Als je niet zo erg van de zure smaken bent dan kun je meer sinaasappelsap gebruiken en minder citroensap.

Wist je dat venkel ook een hoop gunstige werkingen heeft op de gezondheid? Zo schijnt het heel goed te zijn voor de spijsvertering, doet het wonderen voor de ogen en geeft het je ook nog een frisse mond.

Venkel kun je rauw eten (wel dun snijden) zoals in dit recept, je kunt er thee van trekken (ga je lekker van slapen) en je kunt het natuurlijk koken. Ik vind het zelf het lekkerste om venkel lang te stoven in wat boter. Heerlijk als bijgerecht!

Venkelsalade

Venkelsalade van Heidi Swanson
Course Salade
Cuisine Vegetarian
Prep Time 16 hours 43 minutes
Cook Time 16 hours 43 minutes
Author Simone

Ingredients

  • 1 courgette medium, flinterdun gesnedenstroken
  • 2 venkel klein, (schoongemaakt en ook hier heel dun gesneden. Mandoline is handig hier!)
  • 15 gram dille vers, gesneden
  • 80 ml citroensap vers natuurlijk
  • 80 ml olijfolie
  • zeezout
  • 4 handenvol rucola
  • 60 gram pijnboompitjes geroosterd
  • 1 sinaasappel
  • Optioneel voor als je niet paleo eet
  • 60 gram feta verkruimeld
  • honing als de dressing te zuur is

Instructions

  • Doe de venkel, courgette en dille in een schaal en schud dit even goed door met de dressing (citroensap, olijfolie en zout en peper) Zet apart en laat dit minstens 20 minuten even marineren of tot een uur aan toe.
  • Als je klaar bent om de salade te serveren, doe je rucola in een grote schaal. Schep alle courgette en venkel op de rucola en giet de citroendressing daar bovenop. Schud of schep het voorzichtig om, proef en voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.
  • Doe wat van de partjes sinaasappel er doorheen. Als de dressing te zuur is kun je ook iets minder citroen gebruiken en dit vervangen door sinaasappelsap

Bewaren

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit

Laat een comment achter

Please enter your comment!
Laat hier je naam achter