Warme broccolisalade met pompoen | everydayhealthy.nl

Pompoentijd

Ik ben gek op pompoen. En ondanks het feit dat je tegenwoordig eigenlijk het hele jaar wel pompoen kunt vinden, beperkt mijn pompoenliefde zicht grotendeels tot dit jaargetijde. Herfst en pompoen gaan wat mij betreft hand in hand. Tijdens een shoot die ik had met Esmee voor ons blog, waren we voornamelijk in de weer met veel pompoen. Ik had in de ochtend al een paar pompoenen geroosterd en gepureerd dus genoeg puree voor handen.

Warme pompoensalade | everydayhealthy.nl

Van een gedeelte van die puree maakten we een pompoendressing en natuurlijk hadden we die in een salade kunnen gebruiken maar deze combinatie werkte wonderwel. En is extra lekker met de pompoendressing!

Nog wat broccoli over? Maak dan ook eens deze broccolisoep!

Yield: 2 personen

Warme salade met broccoli en pompoen

Warme salade met broccoli en pompoen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 1/2 broccoli, fijn gehakt
  • 1 pompoen, in blokjes, zonder schil
  • 150 gr kipfilet, in blokjes
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 50 gr pompoenpitjes
  • pompoendressing
  • peper
  • zout

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Rooster de pompoen voor ongeveer 20-25 minuten of tot beetgaar.
  3. De broccoli kun je rauw gebruiken of giet er even wat kokend water overheen. Dan wordt de broccoli net iets minder rauw en krijgt bovendien een prachtige groene kleur.
  4. Bestrooi de kip met zout en peper en bak krokant in een koekenpan met wat olie.
  5. Rooster de pompoenpitjes even in een droge koekenpan.
  6. Serveer de lauwwarme broccoli/pompoen met de kip en de pompoendressing