Persoonlijk

Whole30 – de resultaten!

Het is natuurlijk zo dat de whole30 niet per definitie bedoeld is om af te vallen. Maar het is een feit dat je – als je overgewicht hebt natuurlijk – dat wel doet. En redelijk makkelijk ook. Wij waren dankzij de vakantie behoorlijk aangekomen en ik weet ook niet meer precies wat we wogen voor de vakantie. Met als resultaat dat de weegschaal bikkelhard vertelde dat we niet zo goed bezig waren geweest.

Nu wisten we dat al, dus dat was geen verrassing. Uiteindelijk heb je geen weegschaal nodig om te voelen dat je broeken veel te strak gaan zitten. Een van de belangrijkste redenen voor mij om weer een Whole30 te doen was ook om te kijken of dat invloed zou hebben op mijn enkel.

Die enkel

Ik loop inmiddels weer ‘normaal’ dus mensen zien niet meer aan me dat ik wat mankeer. En dat vind ik erg fijn. Gek eigenlijk dat ik dat überhaupt belangrijk vindt maar het is wel zo. En dat normaal lopen is nog maar heel kort. Ik weet niet of ik dat nu kan wijten aan de whole30, maar het is wel zo dat ik in de vakantie nog best last had. Dus tja.. wie zal het zeggen?

Natuurlijk blijft het een enkel om rekening mee te houden. Als ik teveel heb gedaan dan heb ik pijn, wordt ie dik enzovoort en ik kan niet hardlopen en ook geen lange wandelingen maken (maar daar wordt aan gewerkt) maar dat zijn dingen waar je uiteindelijk wel een oplossing voor vindt. Je dagelijkse activiteiten; dat is waar het vooral om draait.

Gewicht verliezen is ook een belangrijke factor in enkel mobiliteit. Want al die extra kilo’s moet je wel meedragen natuurlijk.

6 kilo minder

En na 30 dagen geeft de weegschaal 6 kilo minder aan. Dat is een lekker begin, maar er moet nog zo’n 20 kilo af. Ja echt… En ik ben nu op zo’n punt waar ik wel vaker ben en dan vaak blijft hangen. Nog een reden om dus verder te gaan met deze manier van eten. Je hoeft geen calorieen te tellen, eet gewoon goed en lekker en afvallen gaat nagenoeg vanzelf.

Ik zal de resultaten na deze whole30 even op een rijtje zetten:

  • Zes kilo verloren
  • Slaap stukken beter
  • Enkel is beduidend minder dik geworden “ineens”
  • Ik loop voor het eerst in anderhalf jaar weer als een normaal mens. Oók na een dag gewerkt te hebben
  • Ik heb de centimeters niet gemeten maar ben er behoorlijk wat kwijt
  • Geen behoefte meer aan zoetigheid
  • Energie is constanter gedurende de dag

Waar het niet tegen heeft geholpen zijn die rottige opvliegers. Dat is de reden dat ik vaak nog midden in de nacht wakker wordt, badend in het zweet en dan niet altijd makkelijk weer inslaap. Dat is vervelend dus ik heb nu – op aanraden van een medestudent twee homeopathische middelen besteld. Als het werkt hoor je dat van me!

Al met al ben ik niet ontevreden over de resultaten. Tom – die meedoet maar meestal iets minder fanatiek – is ook aardig wat kilo kwijt en voelt zich stukken beter. Ziet er ook beduidend beter uit, want hij zag er de laatste tijd ronduit ongezond uit. Krijgt nu van veel mensen het compliment dat hij er zo goed uitziet. Wat ook hem motiveert om door te zetten. En dat is voor mij dan weer fijn, want met zijn twee is toch wat makkelijker dan alleen!

Op naar de whole60!

Op naar de whole60 dus. Nou ja iets minder streng hoor, maar in de basis blijven we paleo eten! Wordt dus vervolgd!

Schrijf je in en ontvang gratis de gezonde recepten uit mijn kookboek Heerlijke Chaos

Je ontvangt een PDF met daarin het Gezonde hoofdstuk uit mijn boek. En daarnaast natuurlijk de nieuwsbrief!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment! Powered by ConvertKit
Tags

Over de auteur

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Simone is foodfotograaf en foodblogger en maakt het zichzelf daarmee vaak niet al te makkelijk om op het goede (lees gezonde) pad te blijven. Bovendien is er zoveel informatie over voeding en gezondheid te vinden en spreken onderzoeken elkaar voortdurend tegen. Om te proberen wat orde in de chaos te scheppen is ze begonnen met Everyday Healthy. Simone volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur.

2 Comments

Klik hier om een comment te plaatsen

  • Wat goed dat het weer zo fijn heeft uitgepakt. Best ook wel knap dat jullie het hebben volgehouden want het valt soms niet mee. Heel motiverend, ik ben op dag 4 dus ik heb nog even te gaan 🙂

    • O Haha. Ja nog even te gaan dan inderdaad. Wij zijn nog steeds een beetje whole30 aan het eten. Paleo dan eigenlijk maar dat bevalt wel goed moet ik zeggen. Succes voor jou!

Welkom bij

Gezondheid: we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar hou zorg je ervoor dat je gezond blijft? Wat "moet" je eten en wat beter niet? En wat voor rol speelt beweging hierbij?

Op Everyday Healthy proberen we je wegwijs te maken in de wirwar van informatie die je links en rechts om je oren krijgt. En vullen we dat aan met lekkere recepten zodat je meteen aan de gang kunt!

I Quit Sugar

Categorieen

Nu aan het lezen