Witlofsalade met tomaatjes en noten | everydayhealthy.nl

Beetje gek

Ik was de dressing voor deze salade aan het maken toen ik ineens een gekke gedachte had. De salade bestond – zoals gebruikelijk – uit van alles dat ik nog in de koelkast had liggen en ik maakte een dressing die lekker was maar nog wel wat extra kon gebruiken. Witlof is een tikkeltje bitter en iets zoets door de dressing werkt altijd goed. In eerste instantie wilde ik een appel door de salade doen, maar bedacht toen dat ik nog een overrijpe banaan had liggen.

Banaan??

Best een tikkeltje maf om een banaan aan een dressing toe te voegen maar het smaakte super lekker. Waar je normaal misschien eerder een beetje honing zou toevoegen zorgde de banaan in dit geval voor de nodige zoete smaak. Ik vond het een succes en ga er zeker nog een keer wat anders mee proberen! Voor nu dus het recept voor deze lekkere salade.

 

Witlofsalade met tomaatjes

Deze salade is whole30 approved als je de hennepzaadjes weglaat en voor de dressing geen veganaise (want daar gebruik je soja voor) gebruikt maar mayonaise
Gang Salade
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd 16 uur 43 minuten
Porties 2 personen
Auteur Simone van den Berg

Ingrediƫnten

  • 2 stronkjes witlof in reepjes gesneden
  • 150 gr kerstomaatjes in twee of vier gesneden
  • paar takjes platte peterselie
  • 50 gr amandelen geroosterd en gehakt
  • 50 gr walnoten gehakt
  • 2 el zonnebloem pitjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 tl hennepzaadjes

Dressing

  • 2 el veganaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomaatazijn of andere zoete azijn
  • 1/2 hele rijpe banaan
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de groente, de tomaat en alle andere ingrediente bij elkaar in een grote kom.
  • Maak de dressing door eerst de banaan met een vork te pureren, voeg wat olie toe, azijn, peper en zout en proef of het nog iets extra nodig heeft.
  • Eet smakelijk!