Romige vegan pasta | everydayhealthy.nl
Afdrukken

Romige (vegan) pasta penne met paddestoelen

Gang Vegan
Voorbereidingstijd 16 uur 43 minuten
Bereidingstijd 16 uur 43 minuten
Porties 2 personen
Auteur Simone

Ingrediƫnten

  • 500 gr kastanje champignons
  • 1 takje verse rozemarijn
  • paar takjes verse tijm
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 gr penne
  • 1 citroen
  • 1 el edelgistvlokken
  • 75 gr pijnboompitten
  • 1 tl chilivlokken
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • Walnoten voor erover

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom en laat deze minimaal 30 minuten weken.
  • Snij ondertussen de paddestoelen en pureer de knoflook
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de ui, paddestoelen met de knoflook, de pijnboompitten, rozemarijn, tijm, zout en peper samen. Bak voor ongeveer 10 minuten of tot alles echt zacht is.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe ongeveer een derde van je paddestoelmengsel in de blender, voeg het champignonvocht uit de pan erbij en laat de rest apart in een kom staan.
  • Voeg de geweekte cashewnoten erbij met de edelgist, amandelmelk, sap van 1/2 citroen, een eetlepel olijfolie, beetje zout en peper.
  • Blend tot het glad en romig is.
  • Voeg de pasta in de pan met het paddestoelenmengsel erbij en doe het roommengsel erbij. Verhit voor een paar minuten, voeg de andere helft van het citroensap erbij en meng het goed door.
  • Serveer met gehakte walnoten eroverheen.