Home » Zalmburger met groene salade

Zalmburger met groene salade

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Zalmburger met groene salade

Pittige zalmburger

Wanneer ik deze zalmburger voor het eerst maakte kan ik me niet eens meer precies herinneren. Het is een behoorlijke tijd geleden in ieder geval. Sindsdien heb ik er een aantal dingen aan gewijzigd maar in de basis blijft dit een heerlijk en makkelijk gerecht.

Om de zalmburger te maken doe je gewoon alle ingredienten in een keukenmachine. Je draait het tot een glad geheel en vormt er burgers van. Even bakken en je hebt een heerlijke burger.

Met een groene salade

Ik eet de zalmburger graag met een groene salade maar – afhankelijk van het seizoen – kan het ook lekkerder zijn om wat groentes te roosteren zodat je hele maaltijd warm is. Maar kies gewoon wat jij zelf het lekkerste vindt hierbij!

Ben je fan van zalm? Check dan ook eens deze heerlijke zalmschuitjes of de zalmtartaar met rucola olie. Die laatste doet het ook heel erg goed tijdens de feestdagen!

Zalmburger met groene salade

Zalmburger met groene salade

Yield: 2-3 personen
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Deze zalmburger is snel klaar en smaakt heerlijk met de pittige mayonaise en een groene salade. Wie zegt dat een burger op een broodje moet?

Ingredients

  • 300 gr verse zalmfilet
  • 2 el rode curry pasta (recept staat bij de pittige bloemkoolrijst)
  • 2 tl vers geraspte gember
  • 1 tl coconut aminos
  • 1 bosje koriander
  • 1 el kokosolie

Voor de pittige mayonaise:

  • 3 el zelfgemaakte mayo
  • 1 -2 tl rode curry paste (naar eigen smaak)

Instructions

    1. Doe de zalmfilet in stukken in de keukenmachine en voeg de curry paste, gember, coconut aminos en de koriander toe. Draai tot het een een grove puree is geworden. Hoeft niet helemaal fijn, er mogen best wat stukjes in zitten nog.
    2. Draai er hamburgers van. Afhankelijk van het formaat kun je er 2 of 3 van bakken.
      Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de zalmburgers gaar en bruin. Ongeveer 5 minuten per kant.
    3. Serveer met de pittige mayonaise en een groene salade.

Dit vind je misschien ook leuk

2 comments

Avatar
Geke januari 27, 2020 - 10:14 am

Ik kan het recept voor de rode curry pasta niet vinden.

Antwoord
Simone van den Berg
Simone van den Berg januari 27, 2020 - 10:22 am

He Geke, ah stom ja die staat nog niet hier op de site maar kun je wel vinden hier https://simoneskitchen.nl/hoe-maak-je-zelf-rode-curry-pasta/

Antwoord

Laat een comment achter

shares