Home » Maak je eigen cashewroom

Maak je eigen cashewroom

door Simone van den Berg

Delen is leuk!

Zelf cashewroom maken | everydayhealth.wpengine.com

Nog niet zo heel erg lang geleden was ik in Rotterdam samen met medeblogger Nathalie van Map of Joy. Onze eerste stop was Bertmans, een fijne plek om te ontbijten of lunchen en een plek waar ze vooral veel gezonde gerechten hebben. Mijn oog viel meteen op het ontbijtje (ik had namelijk nog niet ontbeten dus best trek!) met gepocheerd fruit en cashewroom. Geen idee wat het zou zijn maar het klonk heerlijk dus besteld.

Zelf cashewroom maken | everydayhealth.wpengine.com

En het was net zo lekker als dat het klonk! Dus eenmaal thuisgekomen was ik natuurlijk benieuwd hoe je cashewroom zelf kunt maken. Ik verwachtte iets heel ingewikkelds maar het blijkt echt super eenvoudig te zijn. Het enige puntje is dat – zoals je ziet – mijn room niet echt heel erg glad is. Als je dat wilt bereiken moet je eigenlijk een hoge snelheid blender hebben óf de cashewnoten weken in heet water. Daar kwam ik pas achter toen ik het al gemaakt had en op zich maakt het voor de smaak niet meteen heel veel uit, maar het voelt wat anders in je mond als volledig gladde cashewroom.

In beide gevallen kan ik je verzekeren dat het erg lekker is. Wil je het gaan maken onthoud dan dat je rauwe cashewnoten moet gebruiken. De standaard cashewnoten in de supermarkt zijn geroosterd en niet geschikt om cashewroom van te maken. Je kunt ze kopen in een biowinkel of je kunt naar de turkse supermarkt, daar hebben ze vaak ook een grotere collectie met (ongebrande) noten.

En wat doe je er dan vervolgens mee vraag je je nu misschien af? Nou je kunt het als ontbijt gebruiken met vers fruit of granola bijvoorbeeld. Of met gepocheerd fruit en een beetje honing. Ik ben in ieder geval fan!

Maak je eigen cashewroom

Maak je eigen cashewroom

Yield: 250 ml

Ingredients

  • 150 gram rauwe cashewnoten
  • 1/2 tl vanille
  • 125 ml water
  • 2 eetlepels honing

Instructions

  1. Week de cashewnoten eerst minimaal drie uur in koud water. Giet daarna af en doe in de blender met 125 ml schoon water.
  2. Draai tot je een glad mengsel hebt.
  3. Voeg de honing en de vanille toe en draai tot de cashewroom de gewenste gladheid heeft bereikt

Dit vind je misschien ook leuk

1 comment

Cashewroom met gebakken fruit | Simone's Kitchen december 21, 2016 - 2:34 pm

[…] natuurlijk ook een keertje wilde proberen. En dus maakte ik cashewroom, het recept daarvoor kun je hier […]

Antwoord

Laat een comment achter

shares